Home > Novosti > Tokom vikenda u BiH pretežno oblačno, moguće lokalne padavine ali udari vjetra

Tokom vikenda u BiH pretežno oblačno, moguće lokalne padavine ali udari vjetra

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH sutra, 23. januara, u Bosni i Hercegovini preovladavat će pretežno oblačno vrijeme. Glavnina padavina očekuje se na području Hercegovine, na zapadu i jugozapadu Bosne. U ostalim područjima slabija kiša. Na vrhovima planinama će padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine, s jakim udarima, južnog smjera. U jutarnjim satima lokalno se očekuju i olujni udari juga. Temperatura zraka većinom između 7 i 14°C.

I drugog dana vikenda, u nedjelju 24. januara, u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno vrijeme s kišom, na planinama sa snijegom. U noći na ponedjeljak i u nizinama kratkotrajno može padati snijeg. Vjetar umjerene jačine, povremeno s jakim udarima, južnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na zapad i sjeverozapad. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C.

Prvog radnog dana u narednoj sedmici, u ponedjeljak, 25. januara, u Bosni i Hercegovini preovladavat će pretežno oblačno vrijeme. Nove padavine se očekuju u drugoj polovini dana. U višim područjima snijeg. U nizinama se očekuje kiša ili susnježica.

Vjetar u jutarnjim satima mijenja smjer na jugo, a poslijepodne ponovo na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje od 2 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C, saopćeno je iz FHMZBiH.

news24.ba

Ostavite komentar