Home > News TV > NIHADA KAPETANOVIĆ ZVIJEZDA KOJA ĆE SIJATI JOŠ MNOGO GODINA

NIHADA KAPETANOVIĆ ZVIJEZDA KOJA ĆE SIJATI JOŠ MNOGO GODINA

Na današnji dan davne 1967.godine rodila se pjevačica raskošnog glasa, Nihada Kapetanović. Još kao mala djevojčica pokazala je ogroman talenat za pjesmu, posebno se isticala izvođenjem numera poznatih diva kao što je Vida Pavlović, Lepa Lukić, Zorica Brunclik i druge.

Želja za pjesmom nije odmah dobila podršku porodice, njen otac je posebno bio storog prema njoj i nije nikada prihvatio da ona bude pjevačica jer je u to vrijeme za male sredine iz kakve potiče Nihada bilo je sramota da žensko dijete zapjeva u kafani.

Malo je poznato da je svoj profesionalni angažman u estradnim vodama započela još davne 1983.godine. Kao sedamnaestogodišnjakinja nastupala je na takmičenjima amatera pjevača i  osvajala nagrade pred žirijem koji nije praštao niti jednu grešku. Pokušavala je da napravi karijeru koju je zaslužila, no uzaludna kucanja na vrata diskografskih kuća primorala su je da glas slavuja dotjeruje po kafanama i teferičima širom BiH.

Rano se udala za svoju veliku i prvu Ljubav Zorana, sa kojim je dobila dvije kćerke Slađanu i Sanelu. Njihov brak je bio osporavan sa svih strana, ali su ustrajali u svojoj ljubavi. Nakon Zoranove tragične smrti, Nihadi je ostala još njena jedina ljubav, a to je pjesma.

Otkako se pojavila u šouu „Nikad nije kasno“, postala je prepoznatljiva širom regiona, a pobjedom u takmičenju osigurala je svoje mesto na estradi i postala jedna od najtraženijih pevačica koje je iznjedrilo popularno takmičenje.

Takmičarka iz Bosne i Hercegovine, osvojila je srca televizijske publike, ali i stručnog žirija kada je izvela numeru “Ti si mi bio sve što drugi nisu”, Zorice Brunclik, koju je posvetila pokojnom suprugu Zoranu.

Danas nakon veličanstvene pobjede na ovom takmičenju sa pravom možemo reći da je NIhada Kapetanović mega zvijezda koju žele da čuju ljudi željni dobre pjesme i umilnog glasa.

Sa najljepšim rođendanskim čestitkama želimo da nam NIhada još dugo pjeva i razgaljuje duše dobrih meraklija.

 

 

 

 

Ostavite komentar