Home > Hronika > UHAPŠENI DUPOVAC I MUTAP PREDATI TUŽILAŠTVU BIH

UHAPŠENI DUPOVAC I MUTAP PREDATI TUŽILAŠTVU BIH

Hasan Dupovac, bivši načelnik za saobraćajne istrage MUP-a Kantona Sarajevo i Zijo Mutap, otac Alise Mutap, bivše djevojke Dženana Memića, predati su Tužilaštvu BiH.

Ovu informaciju je potvrdio portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić. Oni su u nadležnost Tužilaštva BiH predati jutros u 8:30 sati.

Ispitivanje osumnjičenih zakazano je u 9:30 sati nakon čega će Tužilaštvo odlučiti o daljim mjerama. Ili će tražiti pritvor, mjere zabrane ili će ih pustiti da se brane s slobode.

Podsjećamo, njih su jučer uhapsili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog zloupotrebe položaja i ometanja istrage u slučaju “Memić”.

Dupovac se sumnjiči da je nezakonito prisustvovao obdukciji tijela Memića, ali o tome nije sačinio službenu zabilješku.

Obavljeni su pretresi njihove imovine u Hadžićima, kao i imovine na Stupu, te u sarajevskom naselju Butmir. Prema nezvaničnim informacijama, SIPA je tražila dokaze koji se odnose na činjenicu da je uhapšeni Dupovac 2016. godine, odmah nakon nesreće na Ilidži, angažirao dvije osobe kako bi pronašle automobil Renault Clio, koji nema nikakve veze s nesrećom na Ilidži.

U tome mu je, navodno, pomogao i Zijo Mutap. Ovo vozilo koje su pronašli, Dupovac je predao istražnim organima na daljnje postupanje.

 

 

Ostavite komentar