Home > Lifestyle > KONJIC: MJESTO ZA ODMOR I REKREACIJU

KONJIC: MJESTO ZA ODMOR I REKREACIJU

Novinarska ekipa news24.ba boravila je proteklih dana na području Konjica i tom prilikom se zaputila na na Glavatičevo sa željom da zabilježi ljepote tog krajolika.

Prilikom obilaska u toj netaknutoj prirodi koja plijeni ljepotom i u ovim zimskim uvjetima nabasali smo na jedan kompleks objekata koji nam je bio posebno interesantan udaljen svega 12-tak km od centra Konjica.

Utvrdili smo da su objekti izgrađeni u svrhu turističko – ugostiteljske ponude, a iste je izgradila poznata mostarska porodica Husić, te u istim želi ponuditi domaćim i ino gostima prije svega dobru domaću hranu i smještaj, boravak u netaknutoj prirodi i uživanju u pogledu na rijeku Neretvu.

Kako nam je rekao vlasnik ovog kompleksa Meho Husić u martu će biti svečano otvaranje restorana i apartmana koji su već opremljeni i spremni da prihvate prve goste. Gastro ponuda će biti raznovrsna od ribe do jagnječeg pečenja. Namirnice koje se budu koristile za pripremanje obroka uzgajat će se unutar samog kompleksa u što će se moći uvjeriti gosti koji budu posjetili ovaj kraj.

Kako se vrše završni radovi na uređenju zelenih površina, cvijetnjaka i parkinga nismo htjeli više da zadržavamo našeg domaćina, zaželjeli smo mu dobro zdravlje i uspješano otvaranje ovog kompleksa.

Domaćin je obećao da će našu ekipu pozvati na dan svečanog otvaranja vrata ovog prelijepog objekta.

Ostavite komentar