Home > Hronika > DODIK I ERDOGAN POTPISUJU SPORAZUM O PROJEKTU AUTOPUTA SARAJEVO – BEOGRAD

DODIK I ERDOGAN POTPISUJU SPORAZUM O PROJEKTU AUTOPUTA SARAJEVO – BEOGRAD

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan 16. marta će u Ankari potpisati sporazum dvije države o saradnji na infrastrukturnim i građevinskim projektima, kojim će biti obuhvaćen i projekat izgradnje autoputa Beograd-Sarajevo-Beograd.

O nastavku i ubrzavanju realizacije izgradnje autoputa Beograd-Sarajevo-Beograd su u Sarajevu razgovarali ministar komunikacija i transporta u BiH Vojin Mitrović i ambasador Turske u BiH Haldun Koc, prenijela je RTRS.

Koc je istakao da Turska i dalje u potpunosti stoji iza obećanja da će podržati projekat izgradnje autoputa i brze saobraćajnice koja će povezivati glavne gradove BiH i Srbije.

Mitrović se još jednom zahvalio turskom ambasadoru na podršci tom projektu, ističući da je izgradnja autoputa veoma značajna kako za odnose BiH, Srbije i Turske, tako i za bolju povezanost i privredni razvoj cijelog regiona.

Izražavajući zadovoljstvo zbog činjenice da se ubrzano radi na izgradnji deonice autoputa od Kuzmina do Bijeljine, Mitrović je naglasio da će Ministarstvo komunikacija i transporta nastojati da ukloni sve administrativne prepreke kako bi počela i gradnja autoputa od Bijeljine do Sarajeva, kao i brze saobraćajnice od Sarajeva do Višegrada i graničnog prijelaza sa Srbijom.

Ostavite komentar