Home > Hronika > KONJIC: JAPANSKA KOMPANIJA U BIH PROŠIRUJE KAPACITETE

KONJIC: JAPANSKA KOMPANIJA U BIH PROŠIRUJE KAPACITETE

Firma Tsubaki-Nakashima TN Bosnia d.o.o. Konjic koja u Konjicu djeluje od 1984. godine i bavi se proizvodnjom konusnih valjaka za autoindustriju i željeznice danas je počela aktivnosti na proširenju proizvodnih kapaciteta.

Time će u narednom periodu biti omogućeno povećanje zaposlenih sa sadašnjih 150 na preko 300 radnika.

Tim povodom danas je načelnik Općine Konjic Osman Ćatićposjetio firmu TN Bosnia, gdje se sastao sa direktorom Zlatkom Hadžimahovićem.

– Ovo je za nas, naše poslovanje i naše japanske vlasnike veliki projekat, jer  ćemo graditi proizvodnu halu na 10.000 kvadratnih metara, postepeno je popunjavati opremom i zapošljavati nove radnike. Projekat je od velikog značaja i za lokalnu zajednicu i mlade ljude koji će dobiti mogućnost da rade za jednu ovakvu kompaniju, koja je 100 % izvozno orjentisana i ima tržište na svim kontinentima – kazao je direktor Hadžimahović, izražavajući zadovoljstvo zbog posjete načelnika Ćatića i podrške Općine Konjic u domenu svog djelovanja .

Načelnik Ćatić  je  čestitao menadžmentu na aktivnostima koje su provođene do sada, ali i planiranim koje će, kako je naglasio, Konjic učiniti centrom za proizvodnju konusnih valjaka  za autoindustriju i željeznice u svijetu.

Ostavite komentar