Home > Hronika > TUŽILAŠTVO BIH ĆE TRAŽITI PRODUŽENJE PRITVORA ZA MUTAPA I DUPOVACA

TUŽILAŠTVO BIH ĆE TRAŽITI PRODUŽENJE PRITVORA ZA MUTAPA I DUPOVACA

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine predložit će Sudu BiH da se Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu, koji su osumnjičeni za organizovani kriminal i pomoć počinitelju nakon krivičnog djela u slučaju “Dženan Memić”, produži pritvor još za dva mjeseca.

Zijada Mutapa, oca Alise Mutap, bivše djevojke ubijenog Dženana Memića, s kojim je u vrijeme nesretnog događaja bila skupa u Velikoj aleji na Ilidži, i Dupovca, bivšeg šefa Odjela za saobraćajne nesreće MUP-a KS, uhapsila je SIPA prije 20 dana po naredbi Tužilaštva BiH.

Jednomjesečni pritvor im ističe 1. marta, a nedavno je odbijena žalba advokata da se brane sa slobode.

Tri osobe

Zbog same istrage i saslušanja novih svjedoka, Tužilaštvo BiH, kako nezvanično saznaje “Avaz”, tražit će produženje pritvora.

Podsjećamo, Mutapu i Dupovcu pritvor je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili prikrivati dokaze. Osim toga, državni tužilac je naglasio i da postoji opasnost od narušavanja javnog reda i mira ukoliko se osumnjičenima ne odredi pritvor.

Tužilaštvo BiH najavilo je proširenje istrage na tri osobe i prema informacijama “Avaza”, postupajući tužilac saslušao je veći broj svjedoka u ovom predmetu

Ostavite komentar