Home > Hronika > Aktivisti Pravde za Davida pokrenuli peticiju za preuzimanje slučaja ubistva Davida od Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka-Potpišite je i vi!

Aktivisti Pravde za Davida pokrenuli peticiju za preuzimanje slučaja ubistva Davida od Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka-Potpišite je i vi!

Prije par dana članovi neformalne grupe Pravda za Davida na svojoj Facebook stranici i grupi objavili su da su pokrenuli peticiju za preuzimanje slučaja “Dragičević” od Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i premještanje na Tužilaštvo Bosne i Hercegovine. Peticiju možete potpisati klikom na link koji se nalazi u sklopu teksta.

Apel za potpisivanje ove peticije je poslao putem medija i otac ubijenog Davida Dragičevića, Davor Dragičević, koji je tom prilikom zamolio sve građane Bosne i Hercegovine i koji žive u inostranstvu , da potpišu ovu peticiju putem online platforme i da im pomognu da se na ovaj način izvrši pritisak na institucije, kako bi konačno slučaj ubistva njegovog sina dobio svoj epilog u Tužilaštvu BiH. Do danas je sasvim jasno da se “istraga” koju navodno vodi Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, na čelu sa tužiocem Daliborom Vrećom, nije pomakla sa mjesta, od juna mjeseca 2018. godine, kada je i donesena naredba o sprovođenju istrage za ubistvo protiv NN osobe. NN osoba je i danas ostala NN, a iako su dokazani kardinalni propusti u istrazi koju je na samom početku sprovela PU Banja Luka, niko od tih ljudi nije do danas ni krivično ni disciplinski odgovarao .

Da biste dali svoj doprinos kao građanin u ovom slučaju , potrebno je da izdvojite samo 3 minuta vremena i da putem linka koji se nalazi na kraju teksta popunite peticiju u svoje ime.

Budimo odgovorni građani , toliko svako od nas može , treba i mora da može uraditi.

https://docs.google.com/forms/d/1ILcUONOS3yymRoHtF0wOmfqnAJ_lm-NT1Hh4wKJq924/edit?fbclid=IwAR0cezzFzupbJHpffoiwXJzcV5N8YEXkgiXPDNAVPKx9fRkP_9pmDE8EPq4

Ostavite komentar