Home > Hronika > HITAN SASTANAK TROJICE LIDERA U ZGRADI EVROPSKE DELEGACIJE

HITAN SASTANAK TROJICE LIDERA U ZGRADI EVROPSKE DELEGACIJE

U zgradi Delegacije Europske unije u Sarajevu održan je sastanak s veleposlanicima EU i SAD-a, Johanom Sattlerom i Erikom Nelsonom. Sastanku su nazočili lideri SDA Bakir Izetbegović, SNSD-a Milorad Dodik i HDZ-a Dragan Čović.

Navodno, teme sastanka su nesuglasice i blokade u funkcioniranju najviše razina vlasti koji čine upravo ove tri stranke.

– Inzistirali smo na cjepivima, pomoći oko migrantske krize. Danas nismo ništa zakovali. Postoji spremnost da se pokrenemo – kazao je novinarima Bakir Izetbegović, piše Avaz.

Ispred zgrade EU delegacije, Milorad Dodik je odmah nakon sastanka otišao, nije davao izjave.

Ni Dragan Čović, lider HDZ-a se nije obraćao novinarima.

“Dva veleposlanika pokušavaju nam pomoći da se napravi jedna bolja atmosfera, da se krene po pitanju važnijih reformi posebno po pitanju implementacije 14 prioriteta Eujropske komisije”, kazao je Izetbegović.

Istaknuo da su Dodik, Čović i on insistirali na pomoći u cjepivima i migrantskoj krizi. “Ušlo se i u pitanje sastanaka HDZ i SDA, može li ići samo Izborni zakon kao zakon ili je potrebna ustavna reforma. Dakle set starih pitanja”, rekao je Izetbegović te dodao kako je zadovoljan atmosferom i željom svih aktera sastanka da se napravi bolja atmosfera u državi i da se krene u reforme.

Ostavite komentar