Home > Novosti > NOGOMET: SARAJEVSKI KRALJ SA BAHREINA

NOGOMET: SARAJEVSKI KRALJ SA BAHREINA

Mirza Skopljak,mladi sportski trener obreo se na Bahreinima. Emir Alihodžić bio je posrednik u dolasku u ovaj kraljevski klub. Uslovi za rad fenomenalni. Svake noći prije spavanja u mislima prošetam kroz mahalu.

Bahrein mjesto o kojem mnogi sanjaju i nikad ne dosanjaju. Mirza Skopljak mladi trener iz Sarajeva nije ni pomislio a kamoli da je sanjao o Bahreinima, ipak sudbina je to učinila za njega. Kako kažu svaki korak nam je već određen. Tako se i Mirza iz nogometnog sarajevskog kluba Mošćanica našao u nogometnom klubu  Al Ahli na Bahreinima. Svojim radom i rezultatima skrenuo je pažnju na sebe i dobio taj neočekivani poziv od našeg trenera Emira Alihodžića da mu se priključi u ovom uspješnom sportskom kolektivu. Uputili smo Mirzi poruku i iskazali željelu da sa njim obavimo razgovor.

Bio je iznenađen našim pozivom i nakon treninga odmah nam se javio.

Baš ste me iznenadili. Evo tek sam završio trening i pogledao poruke hvala vam na pozivu i baš sam se poželio da sa nekim porazgovaram.

Koliko si već na Bahreinima?

Pa evo skoro četiri mjeseca. Na poziv mog prijatelja Emira Alihodžića prihvatio sam da dodem u klub Al Ahli. Uslove koje mi je Emir obećao nisam mogao da odbijem jer su zaista vrhunski i nisam se pokajao. Želio bih ovom prilikom da se zahvalim Emiru što je baš mene odabrao.

U kojoj se ligi takmiči tvoj klub?

Mi smo u Premijer ligi, i to je najviši rang takmičenja. Trenutno se nalazimo na u sredini tabele što je i bio cilj našeg vlasnika i nadam se da ćemo tu i završiti ovu sezonu. Želio bih da vam kažem i ovo da smo igrali finale kupa kralja. Na žalost izgubili smo, ali takav doživljaj nisam još imao u svojoj karijeri, to je zaista neopisivo. Zadnji  put klub je igrao finale prije sedam godina. Nadam se da smo igranjem u finalu stekli pravo da dogodine igramo azijsku ligu prvaka što bi bilo za mene i klub jedno veliko dostignuće .

Kakvi su uslovi u kojima se radi i kakav je sam pristup nogometu?

Ja dosada što sam vidio to je sve na velikom profesionalnom nivou. Treniramo na prirodnoj travi. Teško mi je sve to opisati jer ne bih želio da me neko pogrešno u Sarajevu shvati. Da mi u Bosni imamo i blizu ovakve uslove gdje bi nam bio kraj. Ovdje se sve zna ko šta radi i nema nikakvi promašaja. Koliko sam primijetio u klubu se planira da u narednoj sezoni idemo sa jos vecim ciljem. Nadam se da ću biti i dalje u klubu i nakon ove sezone.

Ima li neko u blizini iz Sarajeva odnosno iz Bosne s kim se možeš družiti i kafu popiti?

Nema. Sam sam ovdje i to mi puno nedostaje. Ali imam mnogo obaveza u klubu pa mi je vrijeme ispunjeno i na taj način ispunim taj nedostatak. Teško sam se privikao na hranu jer ovdje je sve drugačije samo mi klima pravo odgovara. Nešto kao kod nas kad dolazi proljeće.

Imam osjećaj da si se poželio Sarajeva i sarajevske raje.

Pa gdje me nađe. To mi najviše nedostaje. Ali vjerujte, svake noći kad legnem u mislima prošetam svim mojim sokacima u mahali pa tek mi onda san dođe na oči.

Mirza,mi ti od srca želimo puno uspjeha i da produžiš novi ugovor u svom klubu i naravno kad dođeš u Sarajevo javi nam se.

Hoću kako ne. Hvala vam još jednom na pozivu i vidimo se uskoro.

Ostavite komentar