Home > Hronika > SLUČAJ MEMIĆ: SIPA VRŠI PRETRESE I HAPŠENJA NA VIŠE LOKACIJA U BiH

SLUČAJ MEMIĆ: SIPA VRŠI PRETRESE I HAPŠENJA NA VIŠE LOKACIJA U BiH

U okviru istrage Tužilaštva Bosne i Hercegovine u predmetu stradanja Dženana Memića, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, postupajući po nalogu Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH, vrše pretrese na više lokacija na području Sarajeva, Zenice i Banjaluke, radi prikupljanja dokaza.

Aktivnosti se vrše u okviru predmeta na kojem Tužilaštvo BiH intenzivno radi, a koji se odnosi na krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa ometanjem istrage i prikrivanjem dokaza, sve u vezi sa stradanjem mladića Dženana Memića u februaru 2016. godine.

“Dvije osobe, čiji se prostori pretresaju, su pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH”, ističe se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Dodaje se da Tužilaštvo BiH nastavlja sa intenzivnim sprovođenjem istrage u ovom predmetu.

Dženan Memić je u noći 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži zadobio povrede opasne po život. Preminuo je 15. februara na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Ljubi i Bekriji Seferoviću, optuženima za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Memić, u Kantonalnom sudu u Sarajevu 13. januara 2020. godine izrečena je oslobađajuća presuda. Seferovići su i prvostepenom presudom bili oslobođeni. No, Vrhovni sud Federacije BiH je ukinuo presudu i vratio je na ponovno suđenje.

Ostavite komentar