Home > Hronika > KONJIC: DRAGAN STOJKOVIĆ BOSANAC DALEKO OD JAVNOSTI ODMARA U VILI “HUSIĆ” I RESTORANU “MODRA RIJEKA”

KONJIC: DRAGAN STOJKOVIĆ BOSANAC DALEKO OD JAVNOSTI ODMARA U VILI “HUSIĆ” I RESTORANU “MODRA RIJEKA”

Novinarska ekipa portala News24.ba tragajući za lokacijama gdje se građani mogu odmoriti u ove vruće ljetne dane zaputila se put Glavatičeva, prirodne oaze gdje se može uživati kako u prirodnim ljepotama, tako i dobroj hrani i piću, kao i ostalim ponudama kao što je rafting, kampovanje i drugo.

Namjerno smo zaobišli poznato izletište Boračko jezero, htjeli smo dati akcenat na novo otvorene objekte i njihove ponude.

Nabasali smo na ugostiteljsko-turistički kompleks kojim upravlja poznata Mostarska porodica Husić. Pored same rijeke Neretve smješten je prelijepo opremljem restoran „MODRA RIJEKA“ i 10 apartmana opermljenih po svjetskim standardima.

Prvo što smo mogli vidjeti je i što je nekako zaokupilo našu pažnju je reklamni pano pored samog puta na kojem se vidi kompletna ponuda ovog kompleksa.

Moramo priznati da je bogata ponuda jela i pića, kao i ostalih sadržaja, rafting, mušičarenje, kampovanje, prenoćište što ovaj kompleks čini u cjelosti potpuno opremljenim za sve goste iz bilo kojeg kraja svijeta da dodju.

Vlasnika smo pitali da nam kaže kakvi su njegovi utisci obzirom da je ovo sami start poslovanja ovog kompleksa?!

Nedžib Husić – Meho vlasnik kompleksa, govori nam da je ovo i bolje nego što je očekivao, kada se uzme da je kompleks tek otvoren, period korone i sve nedaće koje su zadesile turizam na ovim prostorima. Zadovoljan je posjetom i gostima koji traže smještaj više u njegovih 10 apartmana. Naglašava da je raznolika lepeza gostiju koji posjećuju ovaj netaknuti raj prirode, uz smješak nam reče da je kod njega smješten poznati harmonikaš i kompozitor Dragan Stojković Bosanac.

Odmah smo pitali možemo li pozdraviti muzičku legendu, na što je naš domaćin  pozvao muzičku legendu da nam se pridruži u obilasku restorana i ostatka turističkog kompleksa. Dragan Stojković Bosanac kao što ga uvijek možemo vidjeti raspoloženog i nasmijanog onako od srca se pozdravio sa našom ekipom i zaželio nam dobar rad, naravno i  mi smo uzvratili muzičkoj legendi.

Htjeli smo iskoristi priliku da Bosancu postavimo nekoliko pitanja, kako bi saznali planove za naredni period.

Dragan nam kroz osmijeh reče da  neće o poslu, na odmoru je i možemo samo pričati o prirodnim ljepotama koje nas okružuju. Poseban akcenat nam je stavio na rijeku Neretvu koja je bogata ribom i koja protiče pored samog kompleksa, a naš Bosanac je strastveni ribolovac. On nam u toku obilaska govori da je ovdje došao da ribari i napuni pluća u njegovom Konjicu i Glavatičevu i da nakon toga nastavlja rad na stvaranju novih muzičkih djela.

Pohvalio je domaćine ovog kompleksa i rekao da će i iduće godine obavezno doći ovdje na odmor.

Na odlasku Dragan u maniru starih šarmera „naredi“ da obavezno napišemo njegovu želju za narod u BiH, da samo pjevaju, uživaju i vesele se.

Kao ekipa i sami smo se uvjerili u kvalitetu i gostoprimljivost domaćina i jedino nam preostaje da čitaoce ovih redova pozovemo da posjete ovu oazu ljepote i uživaju u raznovrsnoj ponudi hrane, pića i ostalih sadržaja.

Sigurni smo da će u skorije vrijeme ovaj kompleks posjetiti neko od zvaničnih ocjenjivača usluga i da će obaj komplek dobiti čistu desetku.

Ostavite komentar