PDA je danas održala sjednicu Glavnog odbora na kojoj su izabrani potpredsjednici stranke, članovi Predsjedništva te rukovodstvo Glavnog odbora.

“Podnio sam ostavku, a nova predsjednica je Elzina Pirić, koja je, od osnivanja stranke do stranačkog Kongresa, bila zamjenica. Održali smo konsultacije i sve odluke su prošle jednoglasno”, rekao je Kukić.

On nije želio spekulirati o tome da će nastaviti voditi stranku iz sjene, ali je rekao da ostaje član PDA u nižim organima u koje je izabran.

“Ja ću se prestati baviti politikom kada dođe do promjene Ustava i Izbornog zakona, da riješimo problem vitalnog nacionalnog interesa i domova naroda. Do tada je svako ko je dobronamjeran potreban ovoj zemlji”,rekao je za NEWS24 gospodin Kukić i poručio da prenesemo javnosti “da rata neće biti, a izbori će biti održani”.

Podsjećamo, američki State Department stavio je Kukića na crnu listu, jer je “učestvovao u koruptivnim radnjama koristeći svoj politički uticaj i službeni položaj za ostvarivanje lične koristi”. Njegova stranka trenutno je u vlasti u Tuzlanskom kantonu zajedno sa Socijaldemokratskom partijom (SDP), Našom strankom (NS) i Savezom za bolju budućnost (SBB)