Home > Novosti > Ukrajinski general poručio Rusima:NEĆEMO VAS DOČEKATI CVIJEĆEM,DOBRO DOŠLI U PAKAO

Ukrajinski general poručio Rusima:NEĆEMO VAS DOČEKATI CVIJEĆEM,DOBRO DOŠLI U PAKAO

Ministar odbrane Ukrajine Oleksij Reznikov i komandant oružanih snaga ove države Valerij Zalužnji uputili su zajedničko saopćenje za javnost u kojem ističu kako se Ukrajina nema razloga bojati Ruske Federacije i eventualnog napada.

U saopćenju objavljenom na zvaničnoj stranici Ministarstva odbrane Ukrajine, Reznikov je poručio kako su dobrovoljci i ukrajinski vojnici uspjeli izdržati i napade tokom 2014. godine kada je “brat” drsko zabio nož u leđa.

“Mnogi ljudi tada nisu bili spremni da se odupru onima s kojima su jučer sjedili za istim stolom. Sada je situacija potpuno drugačija. Kremlj je toga itekako svjestan. Ukrajina danas ima moćnu vojsku koju predvode generali i oficiri. Herojske odbrane aerodroma u Luhansku i Donjecku, svakodnevna odbrana naselja, učinili su borbeni duh nesalomivim”, rekao je Reznikov.

On je također poručio da svako ko je bar jednom pogledao ukrajinske vojne u oči, mora biti uvjeren da se 2014. godina neće ponoviti.

“Ne sumnjajte, Oružane snage Ukrajine apsolutno su spremne da uzvrate i neće odustati od odbrane ukrajinske zemlje. Nećemo nikoga napadati, ali činimo sve da ojačamo odbranu i otklonimo mogućnost eskalacije. Reći ću vam, diplomatijom i mirom, Donjeck, Luhansk, Krim i Sevastopolj će se vratiti kući”, poručio je ministar odbrane.

General-pukovnik Valerij Zalužnji je rekao kako je 420.000 ukrajinskih vojnika spremno gledati smrti u oči.

“Komandanti snaga, brigada i bataljona su specijalisti u svojim oblastima i rodoljubi. Nećemo dati ni komadić ukrajinske zemlje. Spremni smo uzvratiti udaraca. Konstantno unapređujemo naše odbrambene sposobnosti i vojne vještine i ojačali smo odbranu glavnog grada Kijeva”, rekao je komandant.

Na kraju, poslao je poruku i Ruskoj Federaciji.

“Prošli smo kroz rat i dobili smo odgovarajuću obuku. Stoga, spremni smo dočekati neprijatelja ne sa cvijećem, već sa Stingerima i Javelinima. Dobrodošli u pakao”, poručio je Zalužnji.

Ostavite komentar