Home > Novosti > Dodik poručio – “Nemam ništa protiv da EUFOR dovede 1.000 ili 5.000 ljudi”

Dodik poručio – “Nemam ništa protiv da EUFOR dovede 1.000 ili 5.000 ljudi”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da nema ništa protiv da EUFOR dovede više od 500 ljudi u BiH, te da Republika Srpska nema nikakav plan za destabilizaciju.

Dodik je rekao da mogu da dovedu 1.000 ili 5.000 ljudi, ali da to više služi za političku igru.

– To je beznačajno. Mi nemamo nikakav plan za nikakvu destabilizaciju, ali imamo plan da se politički borimo dalje za naša prava predviđena Ustavom BiH – rekao je Dodik i dodao da plan RS nije da se bavi pitanjima bilo kakve secesije.

On je rekao i da Predsjedništvo BiH nema obavezu da raspravlja o trupama EUFOR-a u BiH, jer je to ranije napravljen aranžman i ne treba praviti galamu oko toga.

PODSJEĆAMO, PRIJE SAMO TRI MJESECA, U DECEMBRU 2021. GODINE DODIK JE IZJAVIO DA “NIKADA, DOK JE U PREDSJEDNIŠTVU, NEĆE DATI SAGLASNOST DA BILO ČIJE VOJNE TRUPE DOĐU U BIH.

DODIK JE TADA REKAO DA “BILO ČIJE TRUPE, PA NI 100.000 VOJNIKA NATO, NE MOGU DOĆI U BIH BEZ SAGLASNOSTI NADLEŽNIH ORGANA, A NADLEŽNI ORGAN ZA TO JE PREDSJEDNIŠTVO”.

– KOLIKO ZNAM, JOŠ SJEDIM U PREDSJEDNIŠTVU I NIKADA NEĆU DATI SAGLASNOST DA BILO ČIJE TRUPE, NI NATO NI RUSKE, OVDJE DOĐU – REKAO JE U DECEMBRU DODIK.

Ostavite komentar