Home > Hronika > VOJIN MIJATOVIĆ: AKO SI PRAVI SRBIN I PRAVOSLAVAC NE MOŽEŠ OSTATI NIJEM NA RATNA DEŠAVANJU U PRIJEDORU

VOJIN MIJATOVIĆ: AKO SI PRAVI SRBIN I PRAVOSLAVAC NE MOŽEŠ OSTATI NIJEM NA RATNA DEŠAVANJU U PRIJEDORU

Potpredsjednik SDP-a i potencijalni kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Vojin Mijatović povodom Dana bijelih traka poručio je da nijedan istinski Srbin, Bosanac i pravoslavac ne može biti nijem nad svim zlom koje se dešavalo u i oko Prijedora.

“Na današnji dan barem treba biti Srbin, Bosanac, pravoslavac, hrišćanin i odati počast komšijama, prijateljima koji su tih nesretnih 90-ih doživeli progon, zatočeništvo i masovno ubijanje od komšija, prijatelja i sugrađana. Ako si istinski Srbin, Bosanac, pravoslavac i hrišćanin ne možeš ostati nijem i ćutati nad svim zlom koje se tom vremenu dešavalo u i oko Prijedora”, napisao je na Facebooku.

Mijatović ističe da se mora osuditi i javno reći – to je zlo, jer sve drugačije nije ljudski.

“Oni koji opravdavaju na bilo koji način sva dešavanja tih godina neka stanu pred ogledalo, neka odu u crkvu i ako mogu pred sobom i pred Bogom to da opravdaju onda ‘svaka vam čast’. Počast žrtvama i njihovim porodicama, a ja kao Krajišnik nikad neću pristati da ćutim nad progonom i ubistvima mojih Krajišnika. Ja ću ostati Srbin, Bosanac, pravoslavac, hrišćanin, a ostali kako god želite”, naveo je.

On je osudio zabranu mirne šetnje u centru Prijedora.

“To je sramotan čin i nikako ne doprinosi pomirenju i normalizaciji života. Biće nam bolje kada budemo bolji ljudi”, zaključio je.

Ostavite komentar