Home > Hronika > HUMANITARCI NA DJELU – SHVATITI POTREBE DRUGIH MOŽE SAMO ČISTA I ISKRENA DUŠA

HUMANITARCI NA DJELU – SHVATITI POTREBE DRUGIH MOŽE SAMO ČISTA I ISKRENA DUŠA

Zajedno možemo mnogo toga, sve šta hoćemo možemo da uradimo. Otvorite srce, budite humani.

Danas je završena podjela 270 paketa odjeće, obuće, hrane i higijenskih potrepština za djecu iz socijalno nezbrinutih i neuređenih porodica.

Ovu uspješnu akciju provodilo je Udruženje humanista “HI BABO” iz Sarajeva, Srednja poslovna škola Ilidža i Osnovna škola “Mehmed Handžić” Ilidža. Učenici ove dvije škole uz pomoć roditelja donirali su odjeću, obuću, hranu i sredstva lične higijene za djecu uzrasta od dvije do petnaest godina koji su u stanju socijalne potrebe.

Podjela prikupljenih stvari obuhvatila je cijelo područje Kantona Sarajevo. Uz pomoć Centara za socijalni rad vršila se podjela paketa za posebno ugroženu djecu. Dio paketa uručen je Odgojnom centru Sarajevo sa željom da se djeca u ovoj ustanovi uvesele i dobiju nešto od prikupljenog. Zahvalnost za sve zaposlene u ovom centru jer se bore da za njihove štićenike obezbijede najbolje uslove.

Iz Udruženja humanista “HI BABO” ovom prilikom posebno ističu aktivno učešće profesorice Ćoralić Fatime, učenica ove dije škole Grcić Amile, Strinić Kerime i Sitnić Nađe, kao i njihovih kolega iz razreda Jusufović Zejid, Ademović Amir i Ćenanović Din. Svi pomenuti su svakodnevno radili marljivo i predano sa željom da što više obezbijede paketa i usreće neko dijete.

Moramo pomenuti i direktoricu škole Lončarić Mirelu, koja je za ovu akciju obezbijedila prostor za skladištenje prikupljenih paketa, kao i u skladu sa potrebama oslobodila nastave učenike koji su učestvovali u ovom projektu.

Vrijedne ruke ovih šest humanih djevojčica i dječaka,  na čelu sa njihovom profesoricom Fatimom Ćoralić su pokazali da znaju cijeniti ono što imaju i to nesebično podijeliti sa vršnjacima kojima je potrebna svaka vrsta pomoći.

Za kraj ovog teksta ostaje samo da kažemo da mi sami moramo prepoznati potrbe drugih i pokrenuti promjene na bolje, jer samo tako će svi oko nas biti sretni i zadovoljni.

Ostavite komentar