Home > Hronika > ALEKSANDAR VUKOVIĆ, PREDSJEDNIK GO SDP-a BiH: Izbaciti vjeronauku iz obrazovnog sistema BiH, u protivnom će rat započeti hodže i popovi

ALEKSANDAR VUKOVIĆ, PREDSJEDNIK GO SDP-a BiH: Izbaciti vjeronauku iz obrazovnog sistema BiH, u protivnom će rat započeti hodže i popovi

Ujeku najnovijih nacionalističkih ispada koji su procurili u javnost, osobito onih od strane vjerskih službenika, oglasio se predsjednik GO SDP-a BiH Banjaluka Aleksandar Vuković.

Vuković najavljuje i svoj prvi potez u cilju uspostavljanja istinske sekularne države, kakva je BiH po ustavu, ali ne i u stvarnosti.

-Bosna i Hercegovina mora biti sekularna država!

Svjedoci smo svakodnevnog sinhronizovanog, koordinisanog i odlično organizovanog cirkusa vjerskih oratora, a u svrhu tipovanog političkog cilja!

Država se brani u RS-u

Prvi korak, izbaciti vjeronauku iz obrazovnog sistema Bosne i Hercegovine!

I dok su nam u 21. vijeku krucijalna nastavna sredstva kreda i spužva, imamo više računara i softvera u voznom parku vjerskih vođa nego u svim učionicama Bosne i Hercegovine!

Lično, sve ću učiniti da aktiviram ili reaktiviram inicijativu pred nadležnim sudovima, pa i Ustavnim sudom Bosne i Hercegovine kako bi se etnička i moralna diskriminacija, te konfesionalna dogma “vjeruj – ne pitaj” istjerala iz obrazovno – vaspitnog procesa u našoj državi!

U protivnom će nam započeti rat hodže i popovi, nastaviće topovi, a završiće ga lopovi, poručio je Vuković.

Ostavite komentar