Home > Novosti > SARAJEVO – BKC: MEĐUNARODNA KONFERENCIJA GAME CHANGERS – Korištenje sporta kao alata za rad među zajednicama i socijalno uključivanje

SARAJEVO – BKC: MEĐUNARODNA KONFERENCIJA GAME CHANGERS – Korištenje sporta kao alata za rad među zajednicama i socijalno uključivanje

U Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu 30. marta sa početkom u 9:00 sati održava se Međunarodna konferencija Game Changers – Korištenje sporta kao alata za rad među zajednicama i socijalno uključivanje.

Cilj ove konferencije je korištenjem sporta kao alata pokazati rad među zajednicama i socijalna uključenost mladih u okviru projekata “Nogomet zajedno” i “Sport zajedno”. Oba projekta promovišu rad sa mladima i pokazuju kako se sport koristi kao alat za pomirenje, promicanje jednakosti i ljudskih prava.

Konferencija će okupiti ključne partnere nogometnih saveza i klubova, relevantnih organizacija civilnog društva koje promovišu sport i lokalne inicijative iz Evrope sa fokusom na regiju Zapadnog Balkana i Irske.

U toku konferencije predstavit će se rezultati projekata i primjeri dobrih praksi među zajednicama u radu sa mladim ljudima.

Ostavite komentar