Home > Hronika > POLICIJA PONOVO PRETRESA OPĆINU STARI GRAD U SARAJEVU

POLICIJA PONOVO PRETRESA OPĆINU STARI GRAD U SARAJEVU

Pripadnici Federalne uprave policije od jutros pretresaju zgradu Općine Stari Grad u Sarajevu.

Ova akcija je zapravo nastavak akcije koja je provedena početkom maja i u kojoj je uhapšen načelnik ove općine Ibrahim Hadžibajrić.

Na meti su Hadžibajrićevi pomoćnici. Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni su Adis Hadžović, pomoćnik načelnika za investicije i komunalne poslove, Aldiana Kavazović, pomoćnica načelnika za privredu i Adela Plakalo, pomoćnica načelnika za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar i stambene poslove.

Podsjetimo, Hadžibajrić je slobode lišen devetog maja ove godine, u okviru akcije Start. Tada su privedeni i njegov sin, kao i sekretarka općine Alma Destanović.

Potom je, na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, Kantonalni sud u Sarajevo odredio je jednomjesečni pritvor Hadžibajriću i Destanović. Na teret im se stavljaju optužbe za organizirani kriminal, zloupotrebu položaja, primanje i davanje dara i pranje novca.

U akciji “Start” se, podsjetimo, istražuje niz krivičnih djela, uključujući organizirani kriminal, zloupotrebu položaja, primanje i davanje dara i pranje novca, a osumnjičeni su razotrkiveni raspakivanjem Sky aplikacije.

Ostavite komentar