Home > Hronika > MILETIĆ: CIA PREDVIDJELA DA ĆE SE BiH RASPASTI DO 2026.GODINE

MILETIĆ: CIA PREDVIDJELA DA ĆE SE BiH RASPASTI DO 2026.GODINE

Delegat u Domu naroda BiH Zlatko Miletić na svom Facebook profila uputio je kritiku međunarodnoj zajednici, istićući pitanje – da li je izdala BiH?! Pozvao je i sve građane da se konačno probude i budu jedinstveni, ili “ćemo ispasti naivni i dobri, ali glupi Bosanci”.

Da li je “tzv. međunarodna zajednica izdala BiH? Da li će biti tačno predviđanje CIA da će se do 2026. godine BiH raspasti?”, upitao je Miletić.

Ne treba imati dilemu po tom pitanju, smatra on, i dalje dodaje, ako međunarodna zajednica i nakon teroriziranja građana i naroda BiH, od Milorada Dodika, od 2007. godine do danas, ne smijeni i zabrani bilo kakav politički angažman osobi koja je u nekoliko navrata proizvodila krize antidejtonskim i antiustavnim djelovanjem u BiH.

“2007. godine bojkotom Vijeća ministara BiH, 2011. godine krizom do izbacivanja stranih tužitelja i sudija, 2015/16. godina referendumom o pravosuđu, referendumom o neustavnom danu RS, bojkotom institucija u mandatu 2018.-2022., onemogućavanjem provođenja izbora 2022. godine, izbornom krađom 2022. i konačno 2023. zbog rušenja Ustavnog suda i institucije visokog predstavnika. Pod izgovorima komplikovane globalne sigurnosne situacije ili izgovorom nemogućnosti provođenja odluke i usput da se desi da ovu političku nakazu, rušitelja institucija BiH i osobu sklonu korupciji, trgovini interesima i kriminalu, kojim slučajem rehabilituju sami ili u talu sa vladajućom strukturom”, istaknuo je.

Građani su prepušteni sami sebi, dodaje Miletić, i kroz sveopći eutanaziju institucija, disolucija neće stati nego će se nastaviti lagano, ali sigurno do kraja.

“Zato je krajnje vrijeme da se probudimo i da budemo jedinstveni, u protivnom opet ćemo po ko zna koji put ispasti, nažalost, naivni i dobri, ali glupi Bosanci”, zaključio je.

Ostavite komentar