Home > Novosti > NEDŽMA PILJEVIĆ: TRENIRAM ZA MOJU BOSNU

NEDŽMA PILJEVIĆ: TRENIRAM ZA MOJU BOSNU

Bosna i Hercegovina je rasadnik mladih sportista koji na žalost najčešće završavaju u klubovima širom svijeta jer niko u njihovoj zemlji nema sluha niti želje da ih zadrži kako bi pronosili ime Bosne i Hercegovine na svojim takmičenjima.

Jedna od mladih nada bh boksa je Nedžma Piljević, na našu žalost takođe otišla da svoje bokserske vještine usavršava u SAD.

Nedžma je rođena 2002. godine u Sarajevu u jednoj prosječnoj porodici. Želja njenih roditelja je bila da se ona počne baviti baletom ili nekom sličnom umjetničkom disciplinom, ali kod Nedžme je ipak prevagnula ljubav prema boksu.

Početničke vještine u boksu je naučila u BK Ilidža. Od tada je svakim danom postajala sve uspješnija mlada bokserska nada što je najbolje pokazala kroz razna takmičenja gdje je osvajala nagrade kako za sebe, tako i za svoj matični klub.

Upornim treniranjem stekla je znanja i vještine u boksu i  izrasla je u vrhunskog sportistu.

Na žalost tu se pred nju pojavljuje problem kao i za sve uspješne sportiste u Bosni i Hercegovini, a koji se ogleda u nastavku njene daljnje karijere. Uz lažna obećanja svih koji su mogli da joj pomognu, Nedžma je svaki dan gubila nadu da će njen san biti ostvaren i da će kao uspješan sportista moći predstavljati svoju zemlju na međunarodnim takmičenjima.

Zbog svih okolnosti i nedostatka podrške Nedžmina porodica odlučuje da je za njenu karijeru najbolje da ode u SAD i tamo nastavi usavršavati ovu plemenitu sportsku disciplinu.

Tako se 2017. godine Nedžma obrela u San Joseu i nastavila trenirati boks i daljnje školovanje. Danas je Nedžma redovna učenica koledža Silicon Valley Career Technical Education, gdje se obrazuje u oblasti forenzike i bit će osposobljena za rad u forenzičkim laboratorijama i na najsloženijm forenzičkim istraživanjima, uz to svakodnevno ima dva treninga i nikada nije bila u boljoj formi.

U telefonskom razgovoru sa našom bokserkom dobili smo uvjeravanja da će Nedžma nakon završetka školovanje vratiti se u BiH i svoje stečeno znanje i vještine ugraditi za dobrobit svoje zemlje, koju kako ona kaže nije zaboravila i da će bez obzira što niko u njenoj zemlji nije prepoznao talenat kod nje i njenih vršnjaka dati svoj doprinos da se ime Bosne i Hercegovine prenosi  u najboljem svjetlu i sa velikim ponosom.

Ostavite komentar