Home > Hronika > U akciji FUP-a uhapšen trgovac oružjem iz Stoca

U akciji FUP-a uhapšen trgovac oružjem iz Stoca

U pretresu pronašli tri gasna pištolja, dva bojeva pištolja, veću količinu municije različitog kalibra, djelovi od oružja (udarne igle i cijevi) i stroj koji je korišten za mehaničku prepravku naoružanja

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su trgovca oružjem, a kako nam je otrio izvor blizak istrazi radi se Adnanu Šetki iz Stoca, koji je odranije poznat policiji.

Naime, na osnovu naredbe Općinskog Suda u Čapljini izvršen je pretres stana na području općine Stolac koju koristi Šetka, a pronašli su i oduzeli tri gasna pištolja, dva bojeva pištolja, veća količina municije različitog kalibra, djelovi od oružja (udarne igle i cijevi), stroj koji je korišten za mehaničku prepravku naoružanja, te drugi predmeti koji potiču ili se mogu dovesti u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Šetka se sumnjiči da je tokom 2020. godine u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi vršio nabavku i prepravku oružja, radi dalje preprodaje.

Značajnu podršku prilikom ovo istrage pružila je Obavještajno sigurnosna agencija BiH, dok su asistenciju prilikom današnjih aktivnosti pružili policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Ostavite komentar