Home > Novosti > GARDEN CITY KONJIC: POD UEFA POKROVITELJSTVOM ODRŽANO NADMETANJE MLADIH FUDBALERA

GARDEN CITY KONJIC: POD UEFA POKROVITELJSTVOM ODRŽANO NADMETANJE MLADIH FUDBALERA

Proteklog vikenda u Konjicu održana je manifestacija u fudbalskim vještinama u organizaciji Garden City Hotel & Resort Konjic. Manifestacija je rađena u sklopu projekta Footbal Zajedno koji djeluje u saradnji fudbalskih saveza Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a sve pod pokroviteljstvom UEFA HatTrik programa.

 

 

 

 

 

 

Dvodnevno druženje bila je prilika da mališani iz škola fudbala i klubova koji gravitiraju na području Općine Konjic uzrasta od 9 – 12 godina, kroz igru i druženje steknu nove vještine u fudbalu. Sve ovo se odvijalo kroz radionice i turnir između prisutnih ekipa u fair play atmosferi. Učesnici su pokazali ogromnu znatiželju i zaista u velikom broju odazvali se na poziv organizatora. Obzirom da se ovakva manifestacija po prvi put održava u ovom gradu kao novinarska ekipa koja je medijski sve propratila možemo reći da je organizator uz poštivanje svih mjera zaštite učesnika u pogledu virusa COVID-19 fantastično pripremio i održao ovu manifestaciju koja će po riječima organizacionog tima postati tradicija što se sa pravom mora priznati da ovakvi događaji svakako moraju biti u Konjicu.

Nakon oba dana mališani su puni emocija otišli u svoje matične klubove sa porukom da isčekuju novi susret i na istom mjestu.

Ostavite komentar