Home > Novosti > Protesti medicinskih radnika u Mostaru,regovala policija

Protesti medicinskih radnika u Mostaru,regovala policija

Na protestu u Mostaru došlo je do incidenta u kojem su napadnuti medicinski radnici koji su se danas okupili kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo aktuelnim stanjem u zdrastvu u Hercegovačko-neretvanskom kantonu. Intervenisala je policija koja je privela, za sada, nepoznatu osobu ili više njih koji su napravili incident.

Prije samo nekoliko sati za vrijeme protestne šetnje sindikata zdravstva HNK došlo je do kratkog obračuna radnika i vozača automobila koji nije imao strpljenja, već je pokušao ”proći” kroz kolonu te tako ugrozio sudionike protesta. Na to je nekoliko muškaraca burno reagovalo te napalo vozača, koji je vidno zbunjen dao gas i prošao dalje.

Podsjetimo, sindikati zdravstva u HNK pozvali su premijera Nevenka Hercega da smjeni ministara zdravstva Gorana Opsenicu i njegova pomoćnika Antonija Vujicu, jer ih smatraju za najveće krivce što dosad nije potpisan kolektivni ugovor.

Krenuli su pred zgradu Vlade HNK, gdje su postavili šatore, vreće za spavanje i ostat će tu dok Vlada ne ispuni njihove zahtjeve,prenosi (N1).

 

news24.ba

Ostavite komentar