Home > Kultura > NOVA KNJIGA ŽANE ALPEZA

NOVA KNJIGA ŽANE ALPEZA

Žana Alpeza napisala je novu knjigu pod nazivom “Preživjeti 21. stoljeće”.

Recenzenti knjige su:
– BORIS SVRTAN: hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac.
– ARIJANA ČULINA: hrvatska književnica, filmska, televizijska i kazališna glumica.

Svanulo je jutro 21. stoljeća. Dan kao i svi drugi. Nema toliko dugo najavljivanog “smaka svijeta” ni razornih predviđanja apokalipse. Iza nas je dvadeset stoljeća, toliko događaja, ratova, bespuća, prirodnih katastrofa, različitih nemira, nesreća i sličnih događaja.

A što smo mi kao napredno čovječanstvo naučili iz toga? Treba li doći i proći još ratova kako bismo mi zadovoljili svoje unutarnje demone? Može li nas spasiti napredak čovječanstva kako bismo bili bolji ljudi? Kolika je cijena koju čovjek, kroz napredak, plaća i nauči li on išta? Kaže se da svaka nova generacija donosi novitete, samo koliko smo mi, ljudi od krvi i mesa, zapravo sposobni nositi se s velikim promjenama u kratkom periodu?

Da, ali gubimo se svakim danom sve više i više, pritom gubimo svoju ljudsku stranu, gubimo sebe, dajemo naše dragocjeno vrijeme nevažnim materijalnim trivijalnim stvarima, gubimo dio identiteta, a sve sa ciljem da budemo nešto što nismo. Dok završavam ovu knjigu njene korice govore o čovjeku koji se na putu ka traganju izgubio, pritom od traganja i traganja je oslabio, zapustio se, ušao u melankoliju bespuća i bezdana, a krenuo je sa torbom punom entuzijazma, nade, bogatstva, ali nije razmišljao o onome što je najvažnije a to je “biti i ostati čovjek”. Iscrpljen od puta, mu stiže anđeo koji donosi nadu čovjeku, pružajući mu ruku spasa i nade, da mu pokaže da se više ne gubi u svojim strmim traganjem nečega nevrijednog.

Tek tada čovjek će napokon progledati.

Upravo u ovoj knjizi se govori o tome kakva je budućnost čovječanstva i kuda idemo, navodi se.

Knjiga se može kupiti online, u knjižarama i to:

Bosna i Hercegovina – Leftor, Knjiga.ba

Hrvatska- Verbum, Mozaik,

Srbija-Laguna

Nakladnik knjige je udruga Pravi put.

Promocija knjige će biti širom gradova regije čim se epidemiološke prilike ukažu za to.

Ostavite komentar