Home > Hronika > TIJANA AJFON PRIZNALA DA JE PODSTICALA DJEVOJEK NA PROSTITUCIJU

TIJANA AJFON PRIZNALA DA JE PODSTICALA DJEVOJEK NA PROSTITUCIJU

Tijana Maksimović (29), poznata i kao Tijana Ajfon, koja je optužena za međunarodno navođenje na prostituciju, u potpunosti je priznala krivično djelo koje joj je stavljeno na teret.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva BiH, prijeti joj zatvorska kazna u trajanju od jedne godine.

– U predmetu protiv optužene za međunarodno navođenje na prostituciju, iz člana 187. Krivičnog zakona BiH, optužena je, u prisustvu advokata, u cijelosti sporazumno priznala krivicu za krivično djelo za koje je tereti optužnica Tužilaštva BiH. Sukladno sporazumu, za optuženu je predložena kazna zatvora u trajanju od jedne godine – naveli su iz ove pravosudne institucije, te dodali kako je predložena kazna u skladu sa ulogom i odgovornošću optužene u izvršenju krivičnog djela.

Sklapanjem sporazuma, optužena se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju joj na temelju sporazuma, izrekne Sud BiH.

– Sud BiH prihvatio je sporazumno priznanje krivice – dodaje se u saopćenju.

Maksimović je uhapšena u maju 2020. godine , kada je utvrđeno da je ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu, zajedno sa još dvije djevojke sa područja Beograda, koje je podsticala na pružanje seksualnih usluga za novac, na jednoj zabavi u okolici Bijeljine.

Provedenom policijskom akcijom, sudionici zabave su otkriveni te ih je uhapsio MUP RS-a u akciji kodnog naziva “Kristal”.

Ostavite komentar