Home > Novosti > TRENER ROME PAUL FONSECO ODUZEO DŽEKI KAPITENSKU TRAKU

TRENER ROME PAUL FONSECO ODUZEO DŽEKI KAPITENSKU TRAKU

U pozadini je sukob Dijamanta i trenera Paula Fonsece, o kojem su prethodnih dana pisali italijanski mediji, iako su iz redova Rome njegov izostanak u prošlom meču protiv Spezije pokušali opravdati navodnom povredom.

Čak i u slučaju pomirenja s Fonsecom, Džeko više neće nositi kapitensku traku, koja će pripasti veznjaku Lorenzu Pellegriniju, a Gazzetta dello Sport i Corriere dello Sport tvrde da je najbolji strijelac Rome u posljednjih nekoliko sati ponuđen Chelseaju i Manchester Unitedu.

Da je imao izbora, Dijamant bi se radije vratio u Manchester City, ali za sada nema konkrentnijih informacija o mogućem povratku na Otok.

Džeko je i treći dan uzastopno trenirao odvojeno od ekipe, iako su italijanski mediji jučer pisali da je sam zatražio da se vrati timskim treninzima, što je trener Fonseca odbio.

Portugalac navodno insitira na izvinjenju, ali stvari su prilično izmakle kontroli i Džekina sudbina je neizvjesna. Zimski prijelazni rok u Evropi traje do 1. februara i do tada će stvari ipak biti mnogo jasnije po pitanju statusa kapitena Zmajeva.

Ostavite komentar