Home > Hronika > NASTAVAK SUĐENJA MEHMEDAGIĆU

NASTAVAK SUĐENJA MEHMEDAGIĆU

U Sudu Bosne i Hercegovine danas je nastavljeno suđenje direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osmanu Mehmedagiću i uposleniku OSA-e Muhamedu Pekiću, a kojim se na teret stavlja počinjenje krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlasti, piše Avaz.

Na prošlom ročištu, koje je održano 29. januara, Tužilaštvo BiH je završilo svoj dio saslušanja i ulaganja dokaza, među kojima je i informacija sa oznakom tajnosti za čije čitanje u javnosti je Mehmedagić rekao da predstavlja krivično djelo.

Tužilac Oleg Čavka uložio je i četrdesetak materijalnih dokaza, među kojima je naveo i više krivičnih prijava zaposlenih protiv direktora OSA-e.

Mehmedagić i Pekić terete se za nezakonito izuzimanje snimaka s nadzornih kamera JP “BH Pošte”, a sve kako bi utvrdili identitet anonimnog podnositelja krivične prijave protiv Mehmedagića.

Saslušan je istražilac kriminalističke policije Elvir Hubijer, koji je rekao da mu je Mehmedagić 14. septembra prošle godine rekao da je podnio krivičnu prijavu Federalnoj upravi policije protiv NN osobe za lažno prijavljivanje i za izazivanje vjerske i nacionalne mržnje i pokazao mu kopiju, ali ništa od drugih dokumenata nije priložio.

Ostavite komentar