Home > Hronika > OSUĐEN HALID MUSLIMOVIĆ

OSUĐEN HALID MUSLIMOVIĆ

Halid Muslimović folk pjevač osuđen je danas u banjalučkom Osnovnom sudu na novčanu kaznu od 1.100 maraka zbog nanošenja tjelesnih povreda i ugrožavanja sigurnosti državljanki Australije Sonii Bašić.

On je dužan da plati i sudske troškove od 250 maraka. Nakon presude Muslimović je kratko prokomentarisao da će se žaliti na presudu, te da ništa od navedenog nije istina.

Naime, tužilac je nakon podizanja optužnice dostavio kazneni nalog i tako tražio da Osnovni sud u Banjaluci optuženom Halidu Muslimoviću za krivično djelo tjelesna povreda utvrdi novčanu kaznu u iznosu od 700 KM, a za ugrožavanje bezbjednosti 400 KM.

Muslimović je prema optužnici krivično djelo počinio 27. jula 2018. godine u periodu od dva do tri časa ujutro, na relaciji magistralnog puta Banja Luka – Kozarac, kada je zadao više udaraca Bašićevoj s kojom je bio u emotivnoj vezi, piše Srpskainfo.

Pored udaraca, Muslimović je, prema navodima iz optužnice, a što je potvrdila i Bašićeva tokom svjedočenja, kritične noći ugrizao žrtvu, te joj uputio niz pogrdnih riječi i prijetnji.

“Je…. te policija, ti ćeš mene prijaviti, ti si mala maca za mene, znaš li ti ko sam ja!? Vozaću te u gepeku, mrak će te progutati”, govorio je Muslimović ženi koju je prethodno više puta udario šakom u glavu.

Prema optužnici banjalučkog tužilaštva, Muslimović je, nakon kraće prepirke s oštećenom u svom automobilu „pežo 607“, udario Bašićevu više puta šakom u lice.

“U jednom trenutku Muslimović je zaustavio vozilo, izašao i došao do vrata suvozača, gde je sjedila oštećena. Zatim je uhvatio rukom za kosu, izvukao iz auta i bacio na beton“, navodi se u optužnici.

No, ni tu nije bio kraj mukama nesrećne žene.

Nakon što je bacio na beton, Muslimović je podigao Bašićevu, udario je ponovo šakom u lice, a zatim i ugrizao za desno rame.

Prema rezultatima istrage koju je provelo banjalučko tužilaštvo, Bašićeva je zadobila višestruke povrede u vidu nagnječenja i ugriza, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar