Home > Novosti > VRHOVNI SUD FBIH: UKINUTA PRESUDA FATALNOJ LJUBAVNICI

VRHOVNI SUD FBIH: UKINUTA PRESUDA FATALNOJ LJUBAVNICI

Vrhovni sud Federacije BiH je, kako saznajemo, ukinuo presudu Kantonalnog suda u Mostaru kojom je Sunita Hindić (22) nepravomoćno osuđena na tri i po godine zatvora zbog ubistva mostarskog ugostiteljska Nine Ivankovića (55).

Predmet je vraćen Kantonalnom sudu na ponovni postupak, a doneseno je i rješenje o produženju pritvora za Hindić.

Produženje pritvora

Tako je Vrhovni sud FBiH uvažio žalbu Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona koja je uložena zbog bitne povrede odredbi kaznenog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te zbog odluke o kazneno-pravnoj sankciji i odluci o mjeri sigurnosti.

Hindić se, zapravo, prema optužnici teretila da je Ivankovića usmrtila sa umišljajem iz pištolja CZ 7, 65, dok je u presudi izneseno da je ubistvo počinjeno iz nehata.

Advokat Nada Dalipagić koja zastupa Hindić kratko nam je kazala da je dobila rješenje o produženju pritvora, ali ne i odluku Vrhovnog suda F BiH te nije mogla iznositi detalje.

Hindić je podsjetimo 20.januara, kada se na Vrhovnom sudu F BiH razmatrala žalba Tužilaštva HNK kazala da nije imala namjeru ubiti Ivankovića.

– Bili smo u ljubavnoj vezi godinu dana on me je volio i ja sam njega voljela. U početku smo krili vezu jer je bio oženjen. Onda me je kasnije svima predstavljao kao djevojku. U martu sam ostala trudna s Ninom, ali sam imala spontani zbog čega smo bili nesretni. Bili smo zaljubljeni, ne bi mi palo na pamet da tako nešto uradim – rekla je ona tada.

Hindić, poznata kao „fatalna Sunita“ je ubila Ivankovića 4.oktobra 2019.godine u motelu „Villa Ivanković“ u mjestu Buna kod Mostara.

Od braka ništa

Podsjetimo, prošlog mjeseca je prema Kantonalnom sudu Mostar uputila zahtjev kojim je tražila dozvolu za vjenčanje sa njenim, kako je navela, vanbračnim mužem, Feridom Suljovićem Ćićom.

Iz Suda su Hindić uputili na Upravu KPZ-a, no, kako je u međuvremenu Suljović iz mostarskog prebačen u zenički zatvor dodatni zahtjev za sklapanje braka je izostao

Ostavite komentar