Home > Novosti > Procurile informacije o novom i nevjerovatnom projektu Googlea

Procurile informacije o novom i nevjerovatnom projektu Googlea

Sada već, prije nešto više od deset godina, osnivači Googlea, Larry Page Sergey Brin osnovali su novi odjel kompanije X, čiji je zadatak bio razvijati napredne i nove tehnologije, zahvaljujući kojima bi svijet jednog dana mogao postati radikalno bolje mjesto. Tokom tog perioda, uložili su milijarde dolara u brojne projekte kao što su: autonomni automobili, dostavni dronovi, pametne naočale itd..

Sljedeći u nizu takvih projekata, a o kojem se još uvijek, ne zna ništa previše, a čije su informacije iznijeli anonimni uposlenici, odnosi se na uređaj koji bi ljudima mogao omogućiti, vjerovali ili ne – supersluh. Kodno ime ovog projekta jeste Wolverine, i prema njihovom opisu, čini se kao da se radi o nekom uređaju iz filmova o James Bondu, prenosi The Verge.

Taj uređaj se, sastoji od brojnih senzora koji bi mogli iz neke velike mase izolirati pojedinačne ljudske glasove, a to znači, da bi Wolverine osobi koja ga nosi trebao omogućiti da se, uprkos žamoru, buci i brojnim glasovima drugih osoba, fokusira samo na ono što govori jedna osoba u toj, velikoj grupi.

Googleovom projektu do sada su se pridružili brojni stručnjaci za sluh, što govori o njegovoj ozbiljnosti i posvećenosti Wolverineu, a prema The Vergeu njihov plan nije napraviti samo jedan uređaj, već više modela različitih dimenzija i vjerojatno s različitim mogućnostima.

Ostavite komentar