Home > Hronika > LOGORAŠI PODNIJELI PRIJAVU PROTIV “HAPPY TELEVIZIJE”

LOGORAŠI PODNIJELI PRIJAVU PROTIV “HAPPY TELEVIZIJE”

Satko Mujagić, Fikret Alić i Udruženje logoraša Kozarac podnijeli su prijavu protiv TV kuće Happy iz Srbije nakon izjava voditelja Milomira Marića i režisera Predraga Antonijevića o logorašima i logorima u Prijedoru.

Prijava je upućena Regulatornom tijelu za elektronske medije Srbije, a u njoj se navodi da su Marić i Antonijević dali su izjave čije objavljivanje krši Zakon o elektronskim medijima Republike Srbije, zatim Pravilnik o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga, kojima se vrijeđaju kako opšti interesi tako i lični interesi podnosilaca prijave.

Od Happy TV se traži da dostavi sporni snimak emisije, te da Regulatorno tijelo za elektronske medije provede postupak izricanja mjera protiv Happy TV zbog teške povrede obaveza u sadržaju izrečenom u toj emisiji.

“Dana 21. februara 2021. godine,u emisiji „Dobro jutro Srbijo“ „Happy TV“, voditelj Milomir Marić i gost Predrag Antonijević, inače filmski režiser, dali su izjave čije objavljivanje krši Zakon o elektronskim medijima Republike Srbije, zatim Pravilnik o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga, kojima se vrijeđaju kako opšti interesi tako i lični interesi podnosilaca prijave”, stoji između ostalog u prijavi od 16 stranica.

“Milomir Marić je prvi počeo iznositi mišljenje kako su logori ustvari bili otvorenog tipa iz kojeg je svako mogao izaći, na što se Antonijević nadovezao spomenuvši ‘onog mršavog od tuberkuloze’, misleći na Fikreta Alića, čovjeka iza žice; s fotografije koja je 1992. godine obišla svijet”, navode.

Integralni tekst pročitajte na OVOM linku.

Ostavite komentar