Home > Hronika > VANREDNO OBRAĆANJE PREMIJERA FORTE

VANREDNO OBRAĆANJE PREMIJERA FORTE

Obraćanje javnosti premijera Kantona Sarajevo Edina Forte povodom aktuelne problematike u vezi sa epidemiološkom situacijom

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto obratio se javnosti povodom aktuelne problematike u vezi sa epidemiološkom situacijom u ovom kantonu. Jedna od odluka koje je Vlada KS hitno donijela je i obustava nastava u svim školama i prelazak na online sistem.

– U Kantonu Sarajevo od sutra djeca ne idu u škole. Ovo se odnosi na osnovne i srednje škole, te sve fakultete. Jedini izuzetak u obrazovnom sistemu su posebne škole za djecu sa posebnim potrebama, vrtići još uvijek rade – rekao je Forto u vanrednom obraćanju.

Dodao je i da će Vlada KS razmotriti mjere koje je predložio Krizni štab, ali da je sjednica još uvijek u toku te da u ovom trenutku ne zna koje će odluke donijeti.

– O svemu tome na vrijeme ćemo izvijestiti javnost… Ono što je sada najvažnijie jeste da od sutra sve škole idu na online nastavu.

Ovim zutem želim pitati i federalnu vladu, premijera Novalića, ministra zdravstva Mandića – koje mjere ste vi donijeli, a koje vam je preporučio Krizni štab, i zašto ne slušate struku i ljude koji vam sjede u vladi?

Sa novim informacijama Vlade Kantona Sarajevo ćemo blagovremeno izaći u javnost – rekao je premijer Edin Forto.

Ostavite komentar