Home > Hronika > U REPUBLICI SRPSKOJ DONEŠENE NOVE MJERE

U REPUBLICI SRPSKOJ DONEŠENE NOVE MJERE

Republički štab za vanredne situacije održao je jučer sjednicu na kojoj je donio nove zaključke.

Republički štab donio je Zaključak kojim se od četvrtka, 8. aprila 2021. godine, dopušta rad fitnes centrima (fitnes klubovi, bodi – bilding klubovi i slični objekti).

Dopušta se rad i svim priređivačima igara na sreću.

Republički štab danas je razmatrao i mogućnost da se od narednog ponedjeljka nastavi odvijanje vaspitno-obrazovnog rada u prostorijama osnovnih škola, za učenike od 6. do 9. razreda osnovnih škola, kao i odvijanje vaspitno-obrazovnog rada u prostorijama srednjih škola i visokoškolskih ustanova.

Štab je donio Zaključak o organizovanju procesa rada javnih zdravstvenih ustanova za vrijeme trajanja vanredne situacije izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj, kojim se uređuje organizovanje procesa rada i angažovanje lica zaposlenih u javnim zdravstvenim ustanovama ovog entiteta, raspored radnog vremena, korištenje odmora između dva uzastopna radna dana, sedmičnog odmora i godišnjeg odmora za vrijeme trajanja vanredne situacije izazvane pandemijom novog virusa korona u Republici Srpskoj.

Republički štab za vanredne situacije donio je Naredbu kojom naređuje Štabu za vanredne situacije Grada Banjaluka da, u skladu sa članom 46. Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama, a imajući u vidu pogoršanu, kako epidemiološku tako i higijensku situaciju u Gradu Banjaluka, preduzme sve neophodne mjere i radnje, s ciljem otklanjanja uzroka poremećaja, odnosno da u cjelosti postupi u skladu sa odredbama Zakona o komunalnim djelatnostima, kako bi se omogućilo redovno čišćenje grada i odvoz otpada, a sve s ciljem sprečavanja ugrožavanja životne sredine i narušavanja zdravlja stanovništva.

 

Ostavite komentar