Home > Hronika > SARAJEVO: OKONČANI MIRNI PROTESTI POD NAZIVOM “BORBA ZA ŽIVOT”

SARAJEVO: OKONČANI MIRNI PROTESTI POD NAZIVOM “BORBA ZA ŽIVOT”

Grupa građana i aktivista za danas održava proteste protiv bh. političara koje smatraju odgovornim za kašnjenje u nabavci vakcina protiv koronavirusa. Građani su proteste nazvali “Borba za život”. 

Kolona je stigla ispred Zemaljskog muzeja. Građani u rukama drže transparente na kojima traže ostavke nadležnih i vakcine. 

Građani su stigli pred zgradu Vlade FBiH i uzvikuju “ostavke”.

U ovim trenucima građani su se razišli, nakon što su poslali jasnu poruku šta misle o atulenoj vlasti i novonastaloj situaciji oko pandemije u našoj zemlji.

Podsjetimo, ovo je četvrta sedmica od obećanja Fadila Novalića (SDA), premijera FBiH da će stići prijeko potrebne vakcine u našu zemlju.

Od toga nema ništa.

Dalje, kako je ranije rečeno građani traže imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH koja ima rok od 14 dana da izađe sa jasnim i realnim Planom za upravljanje krizom i borbe protiv pandemije koronavirusa.

Kolona vozila kreće sa Željezničke stanice, a pješaci se okupljaju ispred Zemaljskog muzeja.

Mirni skup osiguravaju pripadnici MUP-a KS.

Podsjećamo, saobraćaj će biti privremeno obustavljen u periodu od 11:30 do 14:00 sati na glavnoj saobraćajnici, a izmijenjen je i red vožnje javnog gradskog saobraćaja.

– Mislim da je ovo jedan bunt protiv nerada naše Vlade, naših ministartai. Umiranje građana, nenabavljanje vakcina, ništa poztitivno nemamo reći – kazala je za „Avaz“ Amera Boden.

Muhidin Selimović kaže da je došao „da podrži sugrađane kako bi natjerao vlast da nam konačno nabave vakcinu, kako bi se ovaj život vratio u normalu“.

Vlado Vasić, jedan od okupljenih građana, kaže da je došao kako bi „probali spasiti ovo malo zemljice što je ostalo“

– Nas je sve manje i manje. To mora prestati – kaže Vasić.

Okupljanje na Željezničkoj stanici

Ostavite komentar