Home > Hronika > Restoran “Modra voda” – Kuća zdrave i ukusne hrane

Restoran “Modra voda” – Kuća zdrave i ukusne hrane

Bila bi šteta doći u Konjic, a ne doći u Glavatičevo (udaljeno 25 km), srdačno malo selo smješteno između netaknute prirode Boračkog jezera i rijeke Neretve, na 365 metara nadmorske visine.

U ovoj zoni, rijeka u svom gornjem toku stvara prelijepi kanjon, ostavljajući vas bez daha: gole vrleti, misteriozne borove šume, prelijepi cvjetovi i divljina, a u donjem toku, kao ogledalo čista voda, okružena je plažicama, kolibama, restorančićima i drugim uslugama koje turistima pružaju udobnost i mogućnost bavljenja aktivnostima na otvorenom: izletima, raftingom, ribolovom, kupanjem u savršenom miru…

U blizini Glavatičeva nalazi se na stotinjak stećaka, karakterističnih nadgrobnih spomenika Bogumila (naroda koji je naseljavao ova područja u srednjem vijeku) koje karakteriziraju očaravajući simboli i natpisi na bosančici, starom bosanskom pismu.

Po jednoj legendi se kaže da je Glavatičevo dobilo naziv po ribi glavatici, koje je u to doba bilo u izobilju u ovom kraju, međutim danas je ima sve manje i manje.

U ovom prelijepom prirodnom bogatsvu nalazi se novootvoreni restoran Modra voda.

Objekat je spoj tradicionalnog i savremenog, baš onako kako bi se zadovoljili ukusi gostiju različitih uzrasta i želja. Izgrađen je u duhu autentičnih bosanskih, planinskih objekata, sa čistim zrakom, prekrasnim pejzažima i neograničenim brojem mogućnosti za relaksaciju, što ovaj objekat čini idealnim mjestom ljubitelja prirode i opuštanja.

U sklopu ovog komplekas izgrađeno je i 10 apartmana koji su spoj tradicionalnog i luksuznog.

Restoranski kompleks predstavlja oazu mira, skrivenu između modernih objekata i sadržaja prirodnih ljepota i istorijskog nasljeđa u Bosni i Hercegovini. Obavijeno u starinski duh tradicije, nudi jedinstven koncept cjelodnevnog degustiranja domaće kuhinje, a čitav prostor oplemenjen je i namješten tako da udobnost i uživanje budu prioritet.  Stare hercegovačke kuće, konoba, autentični ambijent i gastro ponuda predstavljaju pravi užitak za oči, nepce i dušu.

Bogata gastronomska ponuda nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Sve na trpezi uzgojeno je organski, spremljeno na starinski način. Na drvenim astalima, neizostavan je užitak u domaćinskoj kuhinji, lešo teletini i jagnjetini, teletini i jagnjetini ispod sača, jagnjetini na ražnju, kotliću, sarmi, cicvari, domaćim kolačima, vrhunskim vinima, domaćoj rakiji kao i drugim alkoholnim i bezalkoholnim pićima.

Piscu ovih redova ponestaje riječi da u cjelosti opiše doživljeni ugođaj, ovdje je sve bajkovito od smještaja, hrane, prirode i ljudi koji uslužuju goste. Prva idila na jednom mjestu, kao da se na restoran Modra voda spustila neka čarolija koja dobronamjernog posjetioca čini opčinjenim dok boravi u ovom ambijentu.

Potrebno je samo želja da se uvjerite u naptise ovih redova od strane naše ekipe.

Za kraj želimo napomenuti da je svečano otvaranje restorana Modra voda planirano za subotu, 19.06.2021. godine u 16:00 sati.

Ostavite komentar