Home > Hronika > FK “SLOBODA”: TUŽILAŠTVO TK FORMIRALO PREDMET PROTIV SLOBODE

FK “SLOBODA”: TUŽILAŠTVO TK FORMIRALO PREDMET PROTIV SLOBODE

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona formiralo je novi predmet kada je u pitanju rad, funkcionisanje i poslovanje FK Sloboda iz Tuzle, a u narednim danima će biti poduzete istražne radnje koje bi u konačnici mogle dovesti do podizanja optužnice protiv odgovornih osoba (jedne ili više njih) koje su ranije obnašale određene funkcije u FK Sloboda radi koruptivnih radnji.

‘Tužilaštvo Tuzlanskog kantona na zapisnik zaprimilo je usmenu prijavu jedne od odgovornih osoba u FK Sloboda Tuzla, a koja se odnosi na moguće koruptivne radnje, nezakonitosti koje se dovode u vezu sa FK Sloboda. Na osnovu prijave Tužilaštvo TK je formiralo predmet nakon čega slijedi provjera prijavljenih radnji’ – kazao je za Tuzlanski.ba glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Naša saznanja potvrdio je prvi čovjek FK Sloboda Elmir Šećerbegović koji nam je u kratkom razgovoru kazao kako je Tužilaštvo TK izuzelo određenu dokumantaciju iz FK Sloboda, a koja se odnosi na određeni period poslovanja.

‘U nastavku istražnih radnji od strane Tužilaštva TK, a koje su započete tokom prethodne godine odgovorne osobe u FK Sloboda dale su iskaz nadležnom Tužilaštvu Tuzlanskog kantona, a sve u vezi sa više krivičnih djela za koja postoji osnovana sumnja da su počinjena. Ono što možemo sada kazati jeste da su u pitanju lažna predstavljanja, ovjeravanje neistinitog sadržaja, sklapanje štetnih ugovora kao i neovlažeteno zastupanje’ – kazao je za Tuzlanski.ba predsjednik FK Sloboda Tuzla Elmir Šećerbegović.

Zbog interesa istrage ni u FK Sloboda kao ni u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona nisu nam mogli potvrditi na koji se period poslovanja se odnosi izuzeta dokumentacija odnosno ko su osobe (jedna ili više njih) koje su ranije obnašale određene funkacije u FK Sloboda, a protiv kojih je podnesena krivična prijava.

Ostavite komentar