Home > Hronika > Novi detalji: Iz džipa u vlasništvu FUCZ-a u blizini kuće Muriza Memića pucao Senad Botulja

Novi detalji: Iz džipa u vlasništvu FUCZ-a u blizini kuće Muriza Memića pucao Senad Botulja

Iako su pojedini mediji objavili da je u vozilu bio Enes Memić i da je on pucao, ta informacija nije tačna

Ispred porodične kuće porodice Muriza Memića danas je u popodnevnim satima ispaljeno šest hitaca. Kako je prijavljeno policiji, pucano je iz džipa u pokretu, a vozilo se zatim udaljilo u nepoznatom smjeru.

Prema informacijama, radi se o vozilu koje je u vlasništvu Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ). Kako saznajemo iz vozila je pucala  osoba koja je krenula na svadbu sina v. d. direktora FUCZ-a Enesa Memića.

Saznajemo da se radi o Senadu Botulji. On je pronađen i izdat mu je prekršajni nalog. Iako su pojedini mediji objavili da je u vozilu bio Enes Memić i da je on pucao, ta informacija nije tačna.

Pitanje je šta je ova osoba radila u službenom vozilu s gasnim pištoljem FUCZ-a.

– Nastavljajući dalji rad na rasvjetljavanju ovog događaja policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su identifikovali lice koje je iz vozila upotrijebilo gasno oružje, te su isto prekršajno sankcionisali izdavanjem prekršajnog naloga. Radi se o S. B. nastanjenom na Ilidži. Od istog je uz izdatu potvrdu privremeno oduzet jedan gasni pištolj i 33 komada municije za isti.

O svemu je upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je saopštio da u konkretnom događaju nema elemenata krivičnog djela, te je lice sankcionisano zbog činjenja prekršaja iz člana 38. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije u Kantonu Sarajevo – rečeno je iz MUP-a KS za “Avaz”.

Ostavite komentar