Home > Hronika > MAJKA NIKOLE ĐUROVIĆA: VLAST MI JE UBILA SINA

MAJKA NIKOLE ĐUROVIĆA: VLAST MI JE UBILA SINA

“2011. je bila svadba u Laktašima. Gojko Vasić je udavao ćerku. Tada su se organizovale auto trke od Laktaša do Banjaluka. Totalno pijani svi. Sa strane na svakih 100 metara ih je čuvala policija. Kroz svako crveno svjetlo su prolazili velikom brzinom. Moj sin je najnormalnije izlazio na zeleno svjetlo, ni ne sluteći šta ga čeka”, dio je ispovjesti majke koja je u saobrašajnoj nesreći izgubila jedinca.

Aleksandra Đurović Bogosanović, majka Nikole Đurovića, objavila je na svom fejzbuk profilu video prilog BN TV u kome je Nenad Radinković, koji je preuzeo krivicu na sebe, najavio da će uskoro otkriti pravu istinu o tome šta se desilo kobne noći 21. avgusta 2011. godine na semaforu prema Rakovačkim barama kada je poginuo njen sin. Radinković je u novembru 2012. godine pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora za saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Nikola Đurović.

– To je moj sin. Nikola Đurović – napisala je Aleksandra i nastavila:

– 2011. je bila svadba u Laktašima. Gojko Vasić je udavao ćerku. Tada su se organizovale auto trke od Laktaša do Banjaluka. Totalno pijani svi. Sa strane na svakih 100 metara ih je čuvala policija. Kroz svako crveno svjetlo su prolazili velikom brzinom. Moj sin je najnormalnije izlazio na zeleno svjetlo, ni ne sluteći šta ga čeka.

– Ogromnom brzinom ga je udario Audi, stoji u objavi, kojeg je vozio Čubrilović. Dodik, onako pijan, je vidio da sa desne strane izlazi auto, ali je Čubriju rekao Ko ga j… nagazi. Tačna informacija. Rekao mi je jedan čovjek koji naravno ne smije u javnosti to da kaže. Na žalost, tako je stradao moj sin”, otkriva ona u objavi na fejzbuk profilu.

Ona dalje navodi da i Davor (Dragičević) to zna.

“I on se bori za istinu, za Davida. A David je nosio transparent kada smo imali mirnu šetnju Banja Lukom. Od političara nas je podržao samo Adam Šukalo, a i BNTV.

Dok je Čađo (Stanislav, tada ministar policije), još bio u skupštinskim klupama, Govedarica (Vukota)  je ustao i pozvao Čađu i Dodika da priznaju da su mi oni ubili dijete. Naravno da nisu. Govedarica je znao sve”, tvrdi ona.

Prema njenoj objavi, Nenad Radinković je morao da prihvati da on bude krivac.

“Bio je ucjenjen, jer je za njih švercovao oružje preko Francuske. Ali dobio je i silni novac, nov stan i auto. Kada su se prepali da će Nenad progovoriti, jer je tražio još para, javili su “svom” cariniku kada Nenad prelazi granicu. Tada je carinik pozvao policiju i uhapsili su ga. Završio je u francuskom zatvoru godinu dana. Pošto mu nisu oduzeli ni jedan dokument, Nenad je lutao Evropom. Pred izbore su se vajni sjetili da obnove Interpolovu potjernicu i tako je Nenad uhapšen u Briselu. Željka Cvijanović je otišla tamo, bila 10 dana, i dala mu je ponovo još para, samo da ćuti. Ostalo ste čuli – njegov put kroz zatvore. I sada, ako ga ne ubiju, progovoriće. Ali i jedan advokat ima njegovu izjavu u slučaju da mu se nešto desi”, otkriva Nikolina majka i dodaje:

– Eto to je vlast. Dodik misli da je ovo njegova prćija, ostavio mu ćaća. Pa tako sada želi da ukine i BNTV, a da pri tom nema nikakvu političku poziciju u Republici Srpskoj, osim što je predsjednik svoje stranke.

Bol je strašan, nesnošljiv.

Čak je i Škrbić (Ranko) saučesnik jer je helikopterom prebacio Čađu na VMA. A samo je slomio ruku i nogu. A Dodik se oporavljao i liječio u Trapistima da javnost ne bi ništa doznala. Tamo postoji posebno odjeljenje za naše političare ako se nešto desi, a nije za javnost. Ovo je užas, horor, gdje mi živimo. Ne mogu više da pišem. stoji u objavi majke Nikole Đurovića, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći 21. avgusta 2011. godine na semaforu prema Rakovačkim barama.

(BN)

Ostavite komentar