Home > Hronika > U PUCNJAVI NA POFALIĆIMA UBIJENA JEDNA OSOBA, UHAPŠENO JEDNO LICE

U PUCNJAVI NA POFALIĆIMA UBIJENA JEDNA OSOBA, UHAPŠENO JEDNO LICE

U sarajevskom naselju Pofalići, na raskrsnici kod Ekonomske škole je večeras došlo do pucnjave u kojoj je ubijena jedna osoba, potvrdio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

U večernjim satima 12. decembra 2021.godine, tačnije u 21:15 sati, Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo je zaprimio dojavu da je na raskrsnici ulica Hamdije Ćemerlića-Zmaja od Bosne, područje općine Novo Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja i da je tom prilikom jedna osoba povrijeđena”, rekao je Hadžiabdić.

Odmah su na mjesto događaja izašle patrole policije, kao i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, čiji ljekar je konstatovao smrt jedne osobe.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS su zadržali jednu osobu kod koje je pronađeno vatreno oružje.

Policija osigurava mjesto događaja, a saobraćaj je u ovom dijelu grada preusmjeren na alternativne pravce. Raskrsnica je blokirana i za pješake, a sve je ograđeno žutom trakom.

O svemu je upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo pod čijim nadzorom se preduzimaju uviđajne radnje.

Kako nezvanično saznajemo ubijen je M.R., a već je uhapšen A.J. zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistva.

Istraga je u toku.

Ostavite komentar