Home > Hronika > FORTO UVRIJEDIO BRANITELJE

FORTO UVRIJEDIO BRANITELJE

Smatramo da je nedopustivo i sramotno to da premijer Kantona Sarajevo u jednom od najuglednijih svjetskih medija govori da su u BiH seljaci dobili rat, navodi se.

Zbog vrlo šokantne i za borce i bh. patriote uvredljiveizjave koju je dao za britanski “The Guardian“, Kantonalni odbor SBB-a Sarajevo od premijera KS Edina Forte traži neopozivu ostavku, saopćeno je iz Pres centra SBB-a.

– Smatramo da je nedopustivo i sramotno to da premijer Kantona Sarajevo u jednom od najuglednijih svjetskih medija govori da su u BiH seljaci dobili rat.

Na taj način je, u vrlo osjetljivom trenutku, ponizio, uvrijedio i pogazio borbu i dostojanstvo svih boraca Armije RBiH, ali i šehida i ratnih vojnih invalida, koji su živote i dijelove tijela dali u odbrani BiH.

Ovakve izjave premijera kompromitiraju i cijelu trojkinu vladu, pa javnost s pravom očekuje i njihovu reakciju i, posljedično, imenovanje novog premijera tzv. trojke, koji će manje pričati, a više konkretnog uraditi – zaključeno je u saopćenju Kantonalnog odbora SBB-a.

Ostavite komentar