Home > Novosti > INICIJATIVA: Amra Šabić-El-Rayess pozvala dijasporu u SAD-u da SMS porukama pošalju pismo Bidenu

INICIJATIVA: Amra Šabić-El-Rayess pozvala dijasporu u SAD-u da SMS porukama pošalju pismo Bidenu

Na privatnom Facebook profilu, Amra Šabić-El-Rayess, profesorica na čuvenom Univerzitetu Columbia u New Yorku uputila je poruku prije svega bh. dijaspori koja trenutno živi u Sjedinjenim Američkim Državama te ih je zamolila da uz pomoć jednog SMS-a na jednostavan način dostave pismo protiv rušenja BiH predsjedniku SAD-a Joeu Bidenu, ali i svim senatorima i kongresmenima koji se nalaze u području stanovanja. Poruku prenosimo u cjelosti

“Molim vas, sve vas koji ste u SAD-u, a ima nas na stotine hiljada, pošaljite sa svojih telefona na broj 50409 ovaj tekst ‘GO MIR’ i u vaše ime i na osnovu vaše adrese automatski sistem će poslati pismo protiv rušenja BiH na adrese predsjednika SAD-a Joe Bidena i svim senatorima i kongresmenima u vašem području. Sistem je kreiran da automatski šalje pisma. Čitav proces traje 30 sekundi. Ne može biti lakše, samo pošaljite tekst ‘GO MIR’ na 50409 sa vašeg telefona. Do sada je poslano automatski vec 10.150 pisama!”.

“Molim vas – aktivirajte se. Podijelite ovo na vašim stranicama i ako niste u SAD-u jer sigurna sam da imate prijatelje i rodbinu koji jesu ili znaju nekog ko jeste. šaljite na sve strane. Utrošite 30 sekundi svog vremena. Neka dobije vlada SAD-a milione nasih pisama protiv rušenja BiH! Podijelite ovo i sa svojim američkim prijateljima.

Budite se. Spriječite raspad BiH na sve moguće načine, a ova vrsta masovnog pritiska na američke političare ne moze biti lakša. Moramo poslati na milione pisama, a ovo je najlakši način da se to učini”

1. na 50409 posaljite “GO MIR”2. pratite dalje upute i dobićete na kraju potvrdu kome su pisma poslana i koliko ih je do sada poslano Predsjedniku Biden-u i američikim političarima. Samo naprijed narode! Kad pošaljete postavite u komentarima koliko je pisama poslano kada ste vi poslali tekst.

Cijelo pismo koje će biti poslano u vaše ime možete pročitati ovdje: https://resist.bot/petitions/PBAEGW…

Ostavite komentar