Home > Novosti > Mirko Šarović(SDS):Skandalozno je da Republika Srpska prodaje i Hidroelektranu na Trebišnjici

Mirko Šarović(SDS):Skandalozno je da Republika Srpska prodaje i Hidroelektranu na Trebišnjici

STAV OPOZICIJE:Privatizacija Elektroprivrede je neprihvatljiva, to bi bilo preuzimanje ključnog resursa

Privatizacija Elektroprivrede RS ili nekog njenog dijela, kao i dokapitalizacija, je potpuno neprihvatljiva, kažu iz Srpske demokratske stranke (SDS).

“To su strateška pitanja za Republiku Srpsku i nikakva promjena vlasničkog udjela ne smije da se desi ‘na mala vrata'”, izjavio je predsjednik SDS-a Mirko Šarović povodom najave moguće dokapitalizacije dijela Elektroprivrede RS, odnosno Hidroelektrane na Trebišnjici.Ovo je za Srpsku demokratsku stranku jedno od najvažnijih pitanja i zato ćemo narednih dana pomno pratiti šta će se desiti i da li će se ove najave obistiniti te preduzeti odgovarajuće aktivnosti, poručio je Šarović.

On kaže da je dokapitalizacija na način kako se najavljuje, prodajom akcija na banjalučkoj berzi, u suštini privatizacija energetskog sektora Republike Srpske.

“Privatizacija znači preuzimanje kontrole nad ključnim resursom Republike Srpske, što bi, ukoliko se ova predviđanja obistine, značilo direktno odustajanje od ranije politike Republike Srpske, da se ovaj najvažniji resurs ne prodaje, odnosno da mora ostati u vlasništvu Republike Srpske. Bilo koji potez, ukoliko se bude povlačio od vlade ili neke druge institucije po pitanju dokapitalizacije i promjene vlasničke strukture mora biti predmet rasprave u Narodnoj skupštini RS”, zaključio je Šarović.

Ostavite komentar