Home > Novosti > Šarović:Bilo bi mi žao da zbog Dodika uslijede sankciji RS-u

Šarović:Bilo bi mi žao da zbog Dodika uslijede sankciji RS-u

Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, komentarišući izjave predsjednice Evropske komisije Ursule von der Leyen da će RS snositi posljedice Dodikove politike kaže da u izolaciju treba da idu oni koji su odgovorni za ovu političku situaciju, a ne da ispašta cijeli jedan narod i građani Republike Srpske.

“U pokušaju da prikriju kriminal, korupciju i brojne afere i da zavaraju narod pričom o tobožnjem vraćanju nadležnosti, doveli su do ovakvog mogućeg raspleta”, istakao je Šarović.Kaže da je opozicija sve vrijeme upozoravala da može doći do ovoga, a to bi značilo slom ekonomskog sistema.

“Umjesto da su se urazumili oni su pokušavali da se pokažu kao neki heroji koji spašavaju Republiku Srpsku, a u stvari su je gurali prema ovakvom mogućem ishodu koji bi mogao da znači izolaciju”, poručio je Šarović.

Kaže da je od početka znao da im je namjera neiskrena i da je to samo pokušaj skretanja pažnje sa njihovog ogromnog stepena kriminala i korupcije.

“Vlast koja je neodgovorna i koja pljačka i krade od svoga naroda u vrijeme pandemije mora što prije da ode kako bi se nastavio normalan život. Republici Srpskoj treba vlast koja će upravo da radi suprotno od ove vlasti, koja je sposobna da vodi ovaj narod ka ekonomskom prosperitetu i boljem životu što je jedan od glavnih ciljeva politike Srpske demokratske stranke”, zaključio je Šarović.

You may also like
Dodik u nevjerici: Šta je danas snimao Italijanski vojni zrakolov?
Šarović:Republika srpska se nalazi pred velikim problemima
Uz Dan državnosti Srbije Ljajić potvrdio da mu je fotelja vrednija od Bosne i Hercegovine
Ivo Komšić:Strategija skrivanja Bakira Izetbegovića

Ostavite komentar