Home > Hronika > SIPA ZBOG ZLOUPOTRENA NA KCUS HAPSI – UHAPŠEN FARIS GAVRANKAPETANOVIĆ

SIPA ZBOG ZLOUPOTRENA NA KCUS HAPSI – UHAPŠEN FARIS GAVRANKAPETANOVIĆ

Policajci Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) su danas, u sklopu operativne akcije “Magnet“, na području Sarajeva započeli pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari na više lokacija.

“Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela i zlupotreba položaja ili ovlaštenja propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine”, saopšteno je iz SIPA.

Kako se dodaje, pretresi se vrše po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo a u saradnji sa Federalnom upravom policije i Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

“Uzimajući u obzir da su pretresi u toku, o konačnom ishodu javnost će biti informisana naknadno”, zaključuje se u saopćenju..

Slobode je lišen bivši direktor KCUS-a Faris Gavrankapetanović. Osim njega, pripadnici SIPA-e uhapsili su i Muvedetu Čedić Butmir, Zlatka Vukovića i bivšeg premijera Kantona Sarajevo Fikreta Musića.

Ostavite komentar