Home > Hronika > SEBIJA DOKTORIRALA U KAĆUNIMA

SEBIJA DOKTORIRALA U KAĆUNIMA

“Sebija doktorirala, ali u Kaćunima. Za dva sata položila sve”

Amerikanac bosanskog porijekla, Muradif Pajt, gostovao je u sinoćnjem programu Face televizije.

Senadu Hadžifejzoviću je, između ostalog, rekao da je dr. Sebija Izetbegović tražila da joj on plati magisterij.

adžifejzović: “Je li tebe iko ikad iz Tužilaštva zvao da budeš svjedok?” Pajt: “Nikad niko, ali sam imao negativnih posljedica! Radio sam za KGB, SIS, KOS, UDBU… zato su me i tukli!”“Sebija doktorirala, ali u Kaćunima, za dva sata! Odjednom dobila amneziju gdje je studirala! Ne mogu njeni papiri imati amneziju. Mrak me ne može progutati; ja sam Amerikanac – to me štiti! Ovo nije osveta. Nemam ništa s porodicom Izetbegović!”

Pajt: “Sramotno je kako je Sebija s KCUS-a izbacila svjetske doktore! Sebija u Zagrebu bila VIP persona; 24 sata je bila pod pratnjom organa Hrvatske. Moj šura je bio Sebijin vozač. Žao mi je što je umro; mogao bi svjedočiti o svemu! Sebija je kod mene u Zagrebu bila šest mjeseci, na raspustu, 1992. godine. Sebija je donijela doktorske mantile; nisam čuo da je išta studirala!

Sebija je u Istanbul od moje supruge odnijela magistarski rad i doktorsku disertaciju! Ne znam je li ponijela i njene ocjene! Sebija doktor nauka?! Ne mogu sebi doći! Moja žena je godinama studirala da postane doktor nauka. Sebija doktorirala, ali u Kaćunima, za dva sata. Bakir je izabrao pogrešnu suprugu; nisam mu ja kriv!

Sebija nije bila fizički prisutna u Zagrebu onda kada je navela da je studirala! Kako je mogla polagati ispite? Teleportirala se?! Ja sam ključni, krunski svjedok pored Kurjaka! Tužilaštvo me nikad nije kontaktiralo. Sebija nije nijednu moju riječ pobila. Sebija odjednom dobila amneziju gdje je studirala.

Kad hoće da vas ocrne, govore da ste izdajica, špijun, agent… Ovo nije osveta. Nemam ništa s porodicom Izetbegović! Nisu mi dužni pfeniga. Dužna mi je BiH! Tužio sam Aliju, jer je bio predsjednik, a ja sam tužio državu jer mi je dužna 824 hiljade dolara!”

Hadžifejzović: “Zašto nisi 2013. pričao o ovome?”

Pajt: “Nisam bio ovdje, nisam znao šta se dešava! Kad sam došao – strava i užas! Slučaj djevojčice Nadin je bila kap koja je prelila čašu da progovorim! Žena nije studirala u Zagrebu i tačka! Naživio sam se, ne bojim se! Mrak me ne može progutati; ja sam Amerikanac – to me štiti!”

Ostavite komentar