Home > Tehnologija > ODLUKA KOMPANIJE -Samsungovi budući mobiteli neće dolaziti s punjačima-

ODLUKA KOMPANIJE -Samsungovi budući mobiteli neće dolaziti s punjačima-

Tri mjeseca nakon što je kompanija Apple najavila da iPhone 12 neće dolaziti s punjačem, Samsung je također potvrdio da u pakovanjima smartphonea iz Serije S21 nema slušalica i punjača, a isto će se dogoditi i s ostalim budućim uređajima.

Iz Samsunga tvrde da njihovi korisnici već upotrebljavaju postojeće punjače te da izostavljanje novih u pakovanjima mobitela ima smisla. Kompanija ih stoga namjerava postepeno uklanjati iz pakovanja.

 

 

“Vjerujemo da postepeno uklanjanje punjača i slušalica iz pakovanja mobitela može pomoći u rješavanju problema održive potrošnje i ukloniti pritisak koji potrošači mogu osjetiti zbog kontinuiranog dobijanja nepotrebnih punjača uz nove mobitele”, saopćeno je iz Samsunga.

Čini se da Samsung namjerava prekinuti isporuku punjača uz sve svoje mobitele, ali i uz druge uređaje iz ponude. Najava da će se to dogoditi postepeno znači da nagle promjene neće biti. Neki Samsungovi mobiteli će budućnosti vjerovatno imati punjač ili slušalice u pakovanju, dok drugi neće, a vremenom će dodaci postajati sve rjeđi.

Samsung od 2017. godine koristi standardizirane USB-C punjače tako da su kompatibilni i s novijim Galaxy uređajima.

Ostavite komentar