Home > Novosti > AMERIČKE SANKCIJE NA DJELU:YouTube ugasio Dodikovu ATV-a

AMERIČKE SANKCIJE NA DJELU:YouTube ugasio Dodikovu ATV-a

KONKRETNE POSLJEDICE
Sjedište ATV-a u Banjoj Luci (Foto: Facebook)
Sjedište ATV-a u Banjoj Luci (Foto: Facebook)

Platforma Youtube večeras je ukinula kanal Alternativne televizije (ATV) iz Banje Luke i to nakon što su Sjedinjene Američke Države uvele sankcije ovoj televiziji zbog povezanosti s Miloradom Dodikom.

Sankcije koje su objavljene 5. januara usmjerene su ka Dodiku i ATV-u, a u objašnjenju Ministarstva finansija SAD-a, Alternativna televizija se na ovoj listi našla zbog povezanosti s Dodikom.

“ATV, medij sa sjedištem u Banjoj Luci, u privatnom je vlasništvu kompanije koja je usko povezana s Dodikovom porodicom. Međutim, sam Dodik vrši kontrolu nad ATV-om iz sjene, a politički osjetljive teme zahtijevaju upravo njegovo odobrenje. Dodik je kupio ATV kako bi svjesno unaprijedio vlastitu agendu koja uključuje napore da se ocrne druge političke ličnosti te da popravi svoj javni imidž”, navodi se u objašnjenju SAD-a.

Screenshot: Youtube
Screenshot: Youtube

Kanal ATV-a na Youtubeu, koji je imao blizu 50.000 pretplatnika i arhivu od skoro 33.000 video zapisa, od večeras je ugašen.

U kratkoj poruci nakon pretrage se navodi da je ugašen zbog kršenja pravila Youtube zajednice. Youtube je u vlasništvu Googlea.

You may also like
Dodik u nevjerici: Šta je danas snimao Italijanski vojni zrakolov?
Šarović:Republika srpska se nalazi pred velikim problemima
Uz Dan državnosti Srbije Ljajić potvrdio da mu je fotelja vrednija od Bosne i Hercegovine
Ivo Komšić:Strategija skrivanja Bakira Izetbegovića

Ostavite komentar