Home > Novosti > Tahir Pervan NDS: Botovski napadi na potpredsjednika FBiH su napadi na državu

Tahir Pervan NDS: Botovski napadi na potpredsjednika FBiH su napadi na državu

Nakon javnog oglašavanja Milana Dunovića, potpredsjednika Federacije BiH, da mu “ekstremisti”, putem društvenih mreža, prijete smrću, oglasili su se iz Napredne demokratske stranke BiH:
“Botovski napadi na potpredsjednika FBiH su napadi na državu i njene ustavne vrijednosti.Pozivamo SVE nadležne sigurnosne organe FBiH i BiH da  istraže pozadinu napada i utvrde adrese sa kojih se gospodinu Dunoviću prijeti smrću”, stoji u saopćenju koga je potpisao predsjednik Tahir Pervan.

Naime, Potpredsjednik entiteta Federacija Bosne i Hercegovine Milan Dunović (DF) oglasio se tvrdnjom da dobija brutalne prijetnje.

“Kao osoba koja se bavi politikom, svjestan sam izloženosti javnoj kritici, međutim, u posljednje vrijeme pojedinci, ekstremisti, poručuju mi putem društvenih mreža da će me ‘skratiti za glavu’ i upućuju slične otvorene prijetnje”, tvrdi Dunović.

On smatra da ratnohuškačka i mrziteljska politika, koju vode pojedini političari, podstiču širenje straha i mržnje iz koje proizilaze otvorene prijetnje prema probosanskim političarima.

“Kada se pojedinci usude prijetiti javnim osobama, koje su pritom pod zaštitom policijskih organa, pitanje je šta građani mogu očekivati. Naravno, sve prijetnje koje smatram direktnim ugrožavanjem sigurnosti mene i moje porodice prijavio sam nadležnim organima, međutim, ovakve prijetnje mogu se zaustaviti samo zasutavljanjem politika mržnje i prizivanja sukoba”, istakao je.

Naglašava da se ne boji, ali poručuje da mora obavijestiti javnost da su mu upućene prijetnje kako bi građani bili svjesni čemu vode retrogradne politike i stekli osjećaj da ambijent tenzija i napetosti nije normalno stanje i kao takvo se ne može i neće tolerisati.

You may also like
Tahir Pervan/Napradena demokratska stranka BiH:Upali smo u osvetničke ralje Dragana Čovića
Tahir Pervan:Izetbegoviću treba ustavom zabraniti da se bavi politikom i što prije ga poslati u penziju
Tahir Pervan, predsjednik NDS-a:Ne razumijem Dodika i njegovu političku oligarhiju,čini mi se kao da traže hljeba preko pogače
Tahir Pervan NDS:Rješenje je da se izbor članova predsjedništva vrši u dva kruga gdje bi u drugi krug išla dva kandidata iz rs-a i četiri kandidata iz federacije

Ostavite komentar